×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cseke Attila: a járvány negyedik hulláma még nem tetőzött, óriási a nyomás a kórházakon

2021.10.20 - 10:08
Megosztás:
Cseke Attila: a járvány negyedik hulláma még nem tetőzött, óriási a nyomás a kórházakon
Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter szerint még nem tetőzött a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és óriási nyomás nehezedik a kórházakra.

A köztelevíziónak nyilatkozva a tárcavezető kedd este kifejtette: a járványgörbe még nem laposodik, naponta nő az új igazolt fertőzések száma. Ez szerinte azt jelenti, hogy a negyedik hullám nem ér el egyhamar a plató szakaszába, ami után csökkennének az esetszámok. 'Óriási nyomás nehezedik az egészségügyi rendszerre, amelynek végesek a kapacitásai' - jelentette ki Cseke Attila.

Az ügyvivő miniszter elmondta, az orvosok nagy része igen nehéz körülmények között végzi a munkáját, hatalmas feladat elé állítja őket, hogy napok óta meghaladja a 15 ezret és már a 19 ezerhez közelít a 24 óra alatt jegyzett új fertőzések száma.

Cseke Attila kifejtette: a lakosság hozzájárulhat a járványgörbe ellaposodásához azzal, hogy beoltatja magát. A politikus a nyugati országokat hozta fel példaként, amelyekben a magas átoltottsági ráta megakadályozza a vírus terjedését. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy újabb járványhullámok is következhetnek Romániában, ha az átoltottság nem éri el legalább a 70 százalékot. AGERPRES

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie