×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
3 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cseke Attila: pénteken lesz Nicolae Ciucă és Kelemen Hunor első tárgyalási fordulója

2021.10.22 - 08:36
Megosztás:
Cseke Attila: pénteken lesz Nicolae Ciucă és Kelemen Hunor első tárgyalási fordulója
Pénteken tartja első találkozóját Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök és az RMDSZ elnöke - közölte csütörtök este Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A B1 TV-nek nyilatkozva a politikus elmondta, a kormányalakítással megbízott ügyvivő védelmi miniszter aznap telefonon megkereste Kelemen Hunort, és megegyeztek az első tárgyalásuk időpontjában.

Cseke Attila tájékoztatása szerint az első, szűk körű találkozó után várhatóan újabb tárgyalási forduló következik majd a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ között. Hozzátette, az RMDSZ azt szeretné, hogy a lehető legrövidebb idő alatt beiktassák a kormányt, ezért már a jövő hét elején le kellene zárni a koalíciós egyeztetéseket. AGERPRES

Jóváhagyta a kormány az idei év második költségvetés-kiigazítását
A kormány jóváhagyta pénteki ülésén az idei év második költségvetés-kiigazítását, tartva a 7,13%-os GDP-arányos költségvetési hiánycélt - jelentette be Adrian Câciu pénzügyminiszter.
Kelemen Hunor: a politikai káosz véget ért, a kormánynak fontos reformokat kell felvállalnia
Kelemen Hunor szerint az új kormány beiktatásával véget ért a politikai káosz, és a Ciucă-kabinet, a romániai politikában visszaáll valamiféle rend.
Aláírták a PSD, a PNL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek vezetői a nagykoalíció működését szabályozó megállapodást
Aláírták csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a nemzeti kisebbségek képviselői a közös kormányzásról szóló politikai megállapodást.
Cookie