×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Olvasó hangja

Cserkésznap

2012.05.15 - 14:24
Megosztás:
Cserkésznap

Bár a vakációnk így is kismadárként repült el, az utolsó péntekünkön cserkésznapot tartottunk Sárerdőn és Sándorhomokon.

Busszal döcögtünk ki a Sárerdőre, ahol az újoncokat megleptük egy Meseerdővel: különböző mesefigurák bőrébe bújva ismertettük meg velük az erdő titokzatos rejtelmeit és Szent György viadalát a sárkánnyal. Hogy miért pont Szent György? Azért, mert ő a cserkészek védőszentje, ő az emberi példa arra, hogy akarattal, hittel és bátorsággal legyőzhetünk minden akadályt, és mert április 24-én ünnepeljük a György-napot.

Miután ezt végigjárták, cserkészek és cserkészjelöltek térkép és iránytű segítségével keresték az elrejtett idézettöredékeket, amelyből a cserkészet alapítójának egy idézete kerekedett ki: „Isten megadott nekünk mindent ezen a világon, hogy az életet széppé tehessük, de rajtunk múlik, hogy jól használjuk-e adományait. Igyekezzél hasznára lenni másoknak”. (Bi-Pi) Csevegéssel és vidám kacajjal törtünk át az ösvényeken, míg megpillantottuk a templom tornyát, így tudtuk, hogy már nincs sok a sándorhomoki kastélyig. Csomagjainkat letettük, és kezdetét vette a nap fénypontja: a fogadalom-újítás. Itt elhangzott a tíz cserkésztörvény, egy közös ima, egy felnőtt cserkészjelöltünk fogadalomtétele, majd mi is megújítottuk azt; két vendég is érkezett a Szent György lovagrendből, akik a névadó hős életéről meséltek nekünk: Erdei D. István parlamenti képviselő és Gönczy Gábor, a házigazdánk. A fogadalom-újítás után valahogy mi, cserkészek boldogabb embernek érezzük magunkat, mivel szilárdan hiszünk abban, hogy a jó utat választottuk.

Az erdőben mi is eshetne jobban a gulyásnál; babgulyást ebédeltünk. Ezután jöhetett a kedvenc játékunk: a méta. Az újoncoknak is nagyon tetszett, így az idő úgy eltelt, hogy rohanni kellett a buszhoz. Felszálltunk, majd fáradtan huppantunk bele az utolsó székekbe. Kimerültségünk ellenére még itt is játszottunk „Alszik a várost”.

Mivel az idő gyorsabban telik azoknak, akik jól érzik magunkat, nekünk láthatatlanul szállt el a vakáció vége, így megújult erővel indulhatunk hétfőn reggel az iskolába.

 

Görbe Helga, 44. számú Dsida Jenő cserkészcsapat, Szatmárnémeti

Cookie