×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
3 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Cserkésztoborzót tartanak

2021.09.24 - 12:58
Megosztás:
Cserkésztoborzót tartanak
Szombaton 11 órakor a szatmárnémeti Láncos-templom imaházában toborzót tart a szatmárnémeti 44-es számú Dsida Jenő Cserkészcsapat, tájékoztatta szerkesztőségünket Tóth Zsejke-Réka csapatvezető-helyettes.

Megtudtuk, hogy minden olyan, legalább harmadik osztályos diákot várnak, aki szeretne egy jó közösségbe tartozni, szereti a természetet és a vidám emberek társaságát, illetve szeret kirándulni. A cserkészcsapathoz való csatlakozás egyik fontos kitétele, hogy a jelentkező tudjon írni. És hogy mit is csinálnak a cserkészek? A természetben való életet élik, heti rendszerességgel találkoznak, s az őrsvezetők a cserkészek szellemiségét adják át. Ezenkívül betartják a cserkészek 10 törvényét, ugyanakkor a rovásírás és a tűzrakás fortélyait is megismerik, a legkisebbek pedig a 2 kiscserkésztörvény szellemében élnek. A cserkészek sokat kirándulnak, járják a természetet, ugyanakkor nyáron táborokat szerveznek.
A cserkészcsapat tagjai minden érdeklődőt szeretettel várnak a szombati találkozóra, ám aki most nem tud részt venni rajta, az a későbbiekben is csatlakozhat hozzájuk.
A szombati eseményen a járványügyi előírások betartására is figyelnek, így az egészségügyi maszk viselése kötelező, ugyanakkor a kisdiákokat elkísérő szülőket arra kérik, hogy töltsék majd ki a COVID-nyilatkozatot.

Booze: szatmárnémeti italkereskedés minden pénztárcának
Az italbolt sem választékban, sem kedvezményekben nem marad alul: aki a Szatmári Friss Újság november 26-ai számában megjelent kedvezménykuponnal megy vásárolni, tíz százalék kedvezményt kap, bármelyik italt is szán az ünnepi asztalra.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Cookie