×
2021. 06 16.
Szerda
Jusztin
21 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.40 RON
Külföld

Csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben és az EU-ban márciusban

2021.04.30 - 14:01
Megosztás:
Csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben és az EU-ban márciusban
Elemzők által várt növekedés helyett csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben márciusban, és az EU egészében is visszaesést regisztráltak.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken azt közölte, hogy az euróövezetben a márciusi munkanélküliségi ráta 8,1 százalékra csökkent a februári 8,2 százalékról szezonálisan kiigazítva. Elemzők azzal számoltak,  hogy a mutató 8,3 százalékra nő. Egy éve márciusban 7,1 százalék volt a ráta. Az euróövezetben a munkanélküliek száma 13 millió 166 ezerrel esett a februári 13 millió 375 ezerről. Az Európai Unióban a februári 7,4 százalékról 7,3 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta márciusban, amikor a munkanélküliek száma 15 millió 520 ezer volt, 237 ezerrel kevesebb februárral összevetve. Tavaly márciusban 6,4 százalék volt a munkanélküliség az EU-ban. Márciusban az uniós tagállamok közül a legmagasabb munkanélküliség Spanyolországban volt, 15,3 százalékkal, ami azonban csökkenés a februári 15,5 százalékhoz képest. A legalacsonyabb munkanélküliségi rátát Lengyelországban mérték, 3,1 százalékkal.
MTI, Fotó: freepik.com

Enyhén csökkent áprilisban a munkanélküliségi ráta
5,7 százalékos volt a szezonálisan kiigazított munkanélküliségi ráta áprilisban, ami 0,1 százalékpontos csökkenést jelent az előző hónapban jegyzetthez (5,8%) viszonyítva - közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Michel: az EU megerősítette elkötelezettségét amellett, hogy Európa 2050-re éghajlatsemleges kontinens legyen
Az Európai Uniós tagállamainak vezetői megerősítették a klímavédelemmel összefüggő, nagyratörő közös céljaik melletti elkötelezettségüket, köztük, hogy Európa 2050-re éghajlatsemleges kontinens legyen - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, a tagállami csúcsvezetők kétnapos csúcstalálkozóját követően kedden.
Öt kérdés-öt válasz a digitális Covid-igazolvánnyal kapcsolatban
Fontos lépést tett az Európai Unió a belső határainak újramegnyitása felé azzal, hogy közös nevezőre jutott a digitális Covid-igazolvány kérdésében.
Cookie