×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Csomagok közé bújva próbált bejutni Romániába

2021.10.07 - 08:06
Megosztás:
Csomagok közé bújva próbált bejutni Romániába
Fotó: Szatmár Megyei Határrendészet
Kedden 16 órakor jelentkezett Peténél az országba való belépési szándékkal a 20 éves C. B. Suceava megyei lakos, aki egy Romániában forgalomba íratott személygépjárművet vezetett.

A jármű szokásos ellenőrzése során a határrendészek annak hátsó ülésén ruhák és csomagok közé bújva egy férfit találtak. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a szóban forgó férfi a 30 éves D. B. Suceava megyei lakos, akit a román hatóságok köröztek — közlekedési kihágás, minősített lopás, bántalmazás és egyéb agresszív tettek miatt. Nevére a suceavai törvényszék európai elfogatási parancsot és letöltendő börtönbüntetési rendeletet állított ki. D. B.-t öv év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, ezért próbált beszökni az országba.

A szóban forgó férfinál ugyanakkor a határrendészek egy hamisított gépjárművezetői engedélyt is találtak. D. B. bővítette eddigi bűnlajstromát illegális határátlépés kísérletével és okmányhamisítással. A határrendészek átadták a körözött személyt a rendőrség munkatársainak.

A 20 éves gépjárművezető ellen is eljárás indult, áll a Szatmár megyei határrendészet közleményében. S.B.

 

Górcső alatt a román-ukrán határszakasz
A román-ukrán zöldhatárszakasz vadregényes vonalán igyekeznek azonosítani a csempészek és migránsok által könnyebben elérhető „átjárókat” a Szatmár megyei határrendészek.
Cigiszállítmánnyal furikázott a központban
Nem újdonság és nem is szokatlan, hogy a cigaretta-feketekereskedelem felszámolása érdekében a határrendészek Szatmárnémetiben, sőt, annak központi utcáiban is razziáznak.
Határrendészet: mintegy 89 ezren lépték át az országhatárt az elmúlt 24 órában
Mintegy 89.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 33.000 gépkocsival (ezek közül 15.000 teherszállító járművel) - tájékoztatott szerdán az országos határrendészet (IGPF).
Cookie