×
2020. 07 09.
Csütörtök
Lukrécia
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Csőrepedés a felüljárónál

2018.10.26 - 11:06
Megosztas :
 • Csőrepedés a felüljárónál

  Csütörtökről péntekre virradó éjszaka, egy óra körül kirepedt az ivóvíz-vezeték a szatmárnémeti Henri Coandă úton, a meghibásodás miatt hajnali ötig nem folyt víz a csapon a megyeszékhely legnagyobb részén és több környező településen sem.

  Rendőrjárőr jelentette a föld alól előtörő vizet az Apaserv diszpécserszolgálatának, amikor a szerelők kiértek a vasúti felüljáró aljáig spriccelt a víz, olyan erővel tört elő a föld alól.

  Hetvenes években fektetett acélcső repedt el, hogy az eltört darabot pótolni tudják, és össze tudják hegeszteni, ki kellett zárni a vizet az ide vezető csövekből. Sajnos igen nagy kapacitású vezetékről van szó, a vashídon érkező mennyiséget vezeti el, a háztartásokat ellátó víztömegnek mintegy negyede hiányzott a vezetékekből emiatt. A vízellátást a hálózat többi eleme ellátta ugyan, de a kiesett mennyiség miatt csak csökkentett nyomással, így főleg a tömbházak felsőbb emeletein nem folyt víz a csapokból. Péntek délelőtt úgy becsülték a mérnökök, hogy egy egész napot igénybe fog venni a javítás, a csapok elzárása/megnyitása miatt lemosódott a kosz a vezetékek faláról, így arra lehetett számítani, hogy még szombaton is koszos víz folyik a csapokon.

  Az Apaservnél úgy becsülik, mintegy húszezer köbméter víz veszett kárba a csőrepedés miatt.

  Cookie