×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Csúcsforgalom a strandokon

2012.05.02 - 06:57
Megosztás:
Csúcsforgalom a strandokon

A hirtelen jött meleg időjárásnak köszönhetően hétvégén meglehetősen nagy volt a forgalom Szatmár megye összes üdülőbázisán. A legtöbb turistát Tasnádon és Nagykárolyban jegyezhettük fel.

Az elmúlt négy nap során a jó idő hatására megteltek Szatmár megye strandjai, ám akik nem strandoltak, azok kertjeikben sütöttek miccset vagy főztek bográcsgulyást, ám helytől függetlenül a jókedv volt a mérvadó. Az ákosi strandon több mint százan hűsöltek az úszásra is alkalmas medencében. Ugyanakkor a termál vízzel feltöltött medence kicsinek bizonyult. Ákoson sokan voltak, akik nem a vízben úszkáltak, hanem a napozóágyakon pihentek és napoztak, remélve, hogy a hosszú hétvége alkalmával bőrük lebarnul.

A tasnádi termálstrandot közel húszezer turista látogatta meg a „hosszú hétvégén”. A helyi önkormányzat által működtetett létesítmény pénteken nyitotta meg kapuit a turisták előtt. A kemping már a megnyitó napján megtelt, a fokozott érdeklődés miatt pedig egyéb szálláshelyeket sem lehetett találni hétvégén, így sok turista vissza kellett forduljon – tudtuk meg Véron András polgármestertől, aki hozzátette, hogy péntektől kezdődően mindennap több ezren fordultak meg az üdülőtelepen, a csúcsforgalom mégis tegnap volt, ekkor ugyanis több mint hatezren használták ki a termálstrand szolgáltatásait. „Hétvégén a két nagymedence működött, hiszen az üdülőtelep hátsó részén fekvő kismedence felújítás alatt áll” – nyilatkozta a város első embere. A korszerűsítés során teljes mértékben újracsempézik a létesítményt. A felújítási munkálatainak határideje Véron András szerint július elsején jár le, így a hideg vizes medencét két hónap múlva helyezhetik üzembe.

Többezren Nagykárolyban

Annak ellenére, hogy csak a négy részre osztott meleg vizes medencét helyezték üzembe, több ezren fordultak meg a megnyitó óta a nagykárolyi termálstrandon. Mindez az üdülőtelep számos szolgáltatása mellett elsősorban a hosszú ideig húzódó hideg időjárás utáni hirtelen felmelegedésnek is betudható. A kempingek már szombaton megteltek, üres helyeket pedig tegnapig nem lehetett találni a helyszínen.

Szombaton, vasárnap és hétfőn is sok üdülni vágyó választotta a nagykárolyi létesítményt, a csúcsforgalom viszont nyilvánvalóan tegnap volt, ezt az üdülőtelep működtetője is megerősítette. Ekkor nemcsak a medencében, hanem a fűben és a termálstrand homokos területein is nehezen találhattak szabad helyeket a turisták, melyek nagy része Máramaros és Szilágy megyéből érkezett Nagykárolyba.

Cookie