×
2021. 03 07.
Vasárnap
Tamás
-1 °C
Derült
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.33 RON
Belföld

Dan Barna: A vakcina biztonságos és szükséges. Mindenkinek azt ajánlom: menjen és oltassa be magát!

2021.01.20 - 13:05
Megosztás:
Dan Barna: A vakcina biztonságos és szükséges. Mindenkinek azt ajánlom: menjen és oltassa be magát!
Az oltás az egyetlen módja a világjárványból való kilábalásnak - nyilatkozta Dan Barna miniszterelnök-helyettes szerdán, miután megkapta a COVID-19 elleni vakcinát.

Dan Barna leszögezte: az oltás biztonságos és szükséges. A miniszterelnök mindenkit arra buzdított, hogy éljen az immunizáció lehetőségével.

'Ez az egyetlen módja, hogy kilábaljunk - remélhetőleg még ebben az évben - a pandémiából, és hogy ismét normális országként működjünk, amely fejlődik. A vakcina biztonságos és szükséges. Mindenkinek azt ajánlom: menjen és oltassa be magát!' - mondta Dan Barna.

A miniszterelnök-helyettes a Carol Davila katonai kórházban kapta meg a vakcina első adagját.
AGERPRES

Több, mint 48 ezer személy kapta meg a vakcinát
Az elmúlt 24 órában 48.638 személy kapta meg Romániában a COVID-19 elleni vakcinát - tájékoztatott szombaton a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló bizottság az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) által közzétett adatokra hivatkozva.
Soron kívüli oltások érkeznek
Bő egy hét múlva jelentősen megnő az oltási kapacitás, köszönhetően a Szatmár megyébe soron kívül érkező oltásoknak — a cél, hogy mielőbb 1000 szatmárit (vagy többet is) immunizáljanak naponta.
Nem minden családorvos hajlandó a regisztrálásra
Nem minden családorvos hajlandó regisztrálni pácienseit az országos oltási platformra, van, aki az időpont „vadászása” helyett arra inti a lakosokat, hogy más alternatívákat próbáljanak — derül ki a Háziorvosok Munkáltatói Szövetsége közléséből.
Cookie