×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
17 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Dan Barna: Az államnak kellene feláldoznia magát ahelyett, hogy az emberektől kér áldozatokat

2020.04.06 - 20:32
Megosztás :
 • Dan Barna: Az államnak kellene feláldoznia magát ahelyett, hogy az emberektől kér áldozatokat
  Az államnak kellene feláldoznia magát a koronavírus-járvány előidézte szükségállapot meghosszabbítása miatt, ahelyett, hogy az egyszerű emberektől kér áldozatokat, adott hangot hétfőn Dan Barna a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) véleményének.

  'Klaus Iohannis államelnök arról beszélt, hogy a szükségállapot meghosszabbítása miatt a kormánynak átfogó elemzést kell végeznie, fel kell mérnie újra a csökkenőfélben levő bevételeket és a növekvő költségeket. (...) Mi azon a véleményen vagyunk, hogy ebben az esetben az államnak kell feláldoznia magát, ahelyett, hogy az egyszerű emberektől kérne áldozatokat' - írta az USR elnöke Facebook-bejegyzésében.

  Barna szerint most a különnyugdíjakkal rendelkezőknek (akik a hozzájárulás befizetése nélkül kapják az óriási jövedelmeket), a luxuskerestű (az állami intézmények és vállalatok vezetőségéhez tartozó) közalkalmazottaknak és a helyi báróknak' kell 'áldozatokat' hozniuk.

  Hozzátette, Romániának megvan az esélye rá, hogy jól vészelje át a válságot, ha most meghoznak néhány intézkedést: például a törvényhozók számának 300-ra való csökkentését, a közintézmények digitalizálását, az állami kötvények leltározását és az európai alapok lehívásának a meggyorsítását.

  Klaus Iohannis államelnök hétfőn kijelentette, hogy a kormánynak 'átfogó elemzést' kell végeznie, fel kell mérnie a bevételeket és költségeket, mivel sok pénzre van szükség a COVID-19 járvány miatt.

  AGERPRES

  Cookie