×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Dan Barna: Az EB szeptemberben fogadja el a PNRR-t

2021.07.21 - 09:31
Megosztás:
Dan Barna: Az EB szeptemberben fogadja el a PNRR-t
Az Európai Bizottság (EB) szeptemberben fogja jóváhagyni Románia országos helyreállítási tervét (PNRR), a jövő év elején pedig megérkeznek az első pénzösszegek is - jelentette ki Dan Barna kormányfő-helyettes.

'A dolgok pont úgy haladnak, ahogy kell. Kollégám, Cristian Ghinea, az európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter Brüsszelben járt: a legtöbb részlet tisztázódott mind a reformok, mind a beruházások tekintetében. Szeptemberben jóváhagyják a tervet, és úgy vélem, hogy jövő év elején megérkeznek az országba az első összegek a folyamatban levő projektekre' - mondta Barna a TVR 1 kedd esti műsorában.

Barna a költségvetés-kiigazításról is beszélt, rámutatva, hogy három ágazat - a szállítás, az egészségügy és a fejlesztés - fog több pénzben részesülni, amint azt a miniszterelnök is bejelentette korábban. A költségvetés-kiigazításra az augusztus 16-a és 20-a közé eső héten kerül sor, tette hozzá.
AGERPRES

Florin Cîţu: az országos helyreállítási tervet nem lehet újratárgyalni az Európai Bizottsággal
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Florin Cîţu szerint az országos helyreállítási tervet (PNRR) nem lehet újratárgyalni az Európai Bizottsággal. A politikus csütörtök este közölte, az uniós alapokért felelős ügyvivő miniszteri minőségében aláírta a PNRR-vel kapcsolatos utolsó dokumentumot is.
Dan Barna: Románia elnöke a keresztapja ennek a ma születő együttműködésnek
A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közötti együttműködés "keresztapjának" nevezte Klaus Iohannis államfőt Dan Barna a parlament két házának csütörtöki együttes ülésén, amelyen a Nicolae Ciucă vezette kormány beiktatásáról szavaznak a törvényhozók.
Cioloş: az országos helyreállítási terv újratárgyalása a megvalósításának a leállítását jelentené
Az országos helyreállítási terv (PNRR) újratárgyalása az Európai Bizottsággal (EB) a dokumentumban foglaltak megvalósításának a leállítását jelentené a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szerint.
Cookie