×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
14 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.30 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Dăncilă: szeretném, ha a Pro Romániával és más pártokkal közös blokkot alakítanánk az államfőválasztás megnyerése

2019.07.25 - 13:23
Megosztas :
 • Dăncilă: szeretném, ha a Pro Romániával és más pártokkal közös blokkot alakítanánk az államfőválasztás megnyerése

  Viorica Dăncilă miniszterelnök, szociáldemokrata pártelnök a Pro Románia párttal és más, nem parlamenti alakulatokkal szövetkezne az államfőválasztás megnyerése érdekében.

  A miniszterelnök a Digi24 televízió szerda esti műsorában cáfolta, hogy meghívta volna a kormányba a Victor Ponta vezette Pro Romániát, de nem tartja kizártnak, hogy ez bekövetkezzen.

   

  "Beszéltem Victor Pontával a PSD államfőjelöltjének támogatásáról, arról is, hogy hogyan gondolkodunk a kormányátszervezésről, a kormányzásról, a közeljövőben hozandó intézkedésekről, de nem született döntés a kormányba való belépésükről" - fogalmazott. Hozzátette, nem tartja kizártnak, hogy ez megtörténjen, de még nem egyeztetett kollégáival erről a lehetőségről. "Miután megtárgyaljuk majd ezt az országos végrehajtó bizottságban, meglátjuk, mi a helyes döntés" - nyomatékosította.

   

  A PSD államfőjelöltje hozzátette, felveszik a kapcsolatot más, parlamenti képviselettel nem rendelkező pártokkal is - például a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárttal (PNTCD) vagy az Ökologista Párttal -, valamint a szakszervezetekkel, civil szervezetekkel is, hogy közös blokkot alakítsanak a novemberi választás megnyerése érdekében.

   

  Viorica Dăncilă ugyanakkor megerősítette, hogy lemond a Szociáldemokrata Párt elnöki tisztségéről, ha nem jut be az államfőválasztás második fordulójába.

  Cookie