×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
27 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Daniel Breaz az ügyvivő oktatási miniszter

2019.08.05 - 11:14
Megosztas :
 • Daniel Breaz az ügyvivő oktatási miniszter

  Klaus Iohannis államfő aláírta hétfőn azt a rendeletet, amely ügyvivő oktatási miniszternek nevezi ki Daniel Breaz kulturális tárcavezetőt.

  Az Államelnöki Hivatal közleménye szerint Iohannis aláírta azt a rendeletet is, amellyel meneszti Ecaterina Andronescut a tanügyminiszteri tisztségből.

  Viorica Dăncilă pénteken jelentette be, hogy leváltotta tanügyminiszteri tisztségéből Ecaterina Andronescut. A miniszterelnök szerint Andronescunak 'mélységesen hibás' nyilatkozata miatt kell távoznia funkciójából.

  'Ezek olyan állítások, amelyek azt bizonyítják, hogy Ecaterina Andronescu nem értette meg a caracali ügyet, és általában azt, hogy miként kell megvédenünk gyermekeinket az elrablással, az agresszióval, az erőszakos cselekedetekkel és az emberkereskedelemmel szemben. Ez egy felelőtlen magatartás, amely nem tükrözi a kormány álláspontját, és amelyet nem szeretném, hogy az általam vezetett kormánnyal társítsanak"- írta Facebook-bejegyzésében Viorica Dăncilă.

  Ecaterina Andronescu oktatási miniszter csütörtök este a Caracalba stoppoló és utólag elrabolt 15 éves Alexandrával kapcsolatban kijelentette, hogy ő "otthon azt tanulta", hogy "semmilyen idegen autóba ne szálljon be".

  'Például Alexandrának, akinek volt bérlete - ezt megérdeklődtem a megyei tanfelügyelőségen - miért kellett autóstoppal mennie? Azt gondolom, hogy a tanév elején minden iskolába be kell vezetnünk egy gyermekvédelmi rendszert, és meg kell tanítanunk a gyerekeket, hogy megvédjék magukat, mert én otthon is tanultam... Úgy gondolom, hogy mindezeket a dolgokat az iskolában is ismételni kell"- mondta az Antena 3 televízió honlapja szerint Andreescu.

  AGERPRES

  Cookie