×
2020. 10 22.
Csütörtök
Előd
6 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Dari Helga Európa közvetlen élvonalához tartozik

2020.10.18 - 13:53
Megosztás:
Dari Helga Európa közvetlen élvonalához tartozik
Európa legjobb tíz junior játékosa mezőnyébe küzdött az elmúlt napokban Berlinben a Nagykárolyi VSK Victoria kettős igazolású asztaliteniszezője, Dari Helga.

A Europe Youth Top 10 meghívásos versenyre az elmúlt év kimagasló nemzetközi eredményeinek köszönhetően vett részt a nagykárolyi fiatal tehetség. Kilencedik kiemeltként két győzelemmel a 7. helyen zárt – két találkozón megszorongatta ellenfelét, 3–2-re kapott ki –, ami azt jelzi, hogy korosztályában Európa közvetlen élvonalához tartozik.  
Mint ismeretes, Dari Helga fő csapata az SH-ITB Budaörsi Sport Club, ahol három olimpikon és Európa-bajnok, Póta Georgina, Fazekas Mária és Lovas Petra, továbbá Surján Szabina mellett címvédőként idén is listavezető a magyar női asztaltenisz Extraligában, hiszen a csapat hét fordulót követően 6 győzelemmel és 1 döntetlennel vezeti a bajnoki tabellát. Mint ismeretes, a magyar szövetség engedélyezte a játékosoknak, hogy egy szezonban az első számú, fő bajnokságuk mellett más ország csapatbajnoki sorozataiban is részt vehetnek. Ezzel a lehetőséggel élve Dari Helga a román bajokságban is szerepelhet, így a Victoriával B-osztályban fog játszani nevelőedzője, Mircea Podoba csapatában.
A Victoria másik kettős igazolású asztaliteniszezője, Nicoleta Pascui 12 évesen debütált a felnőttek magyar bajnokságában, ahol a DAK-DEAC Debrecen legjobb játékosa volt.

Pesek Attila

Veretlenül kezdtek a nagykárolyi asztaliteniszezők
Hét meccsből hét győzelemmel indított a Nagykárolyi VSK Victoria női asztaliteniszcsapata a B-osztályos bajnokság első, buzăui tornáján.
Megnyerték a B-divíziós kvalifikációs tornát a nagykárolyiak
Bejutott a B-divízióba a Nagykárolyi VSK Victoria női asztalitenisz-csapata, miután a a hét csapatos kvalifikációs tornán háromból három meccset nyert a Fejős Anna, Ferenczy Zita , Ayana Rad, Alexandra Comiati alkotta négyes.
Helga a ház udvarán végzi az erőnléti gyakorlatokat
Bár közhelyként hangzik, mégis igaz a mondás: „Gyakorlat teszi a mestert”. Ennek köszönheti ugyanis sikereit, és hogy 17 évesen Európa tizedik legjobb asztaliteniszezője között van a nagykárolyi Dari Helga.
Cookie