×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

December 6-án lesznek a parlamenti választások

2020.09.03 - 19:27
Megosztás:
December 6-án lesznek a parlamenti választások
December 6-án lesznek a parlamenti választások - jelentette be a csütörtöki kormányülés elején Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormány várhatón elfogadja csütörtöki ülésén a vonatkozó határozatot.

A kormányfő elmondta: az alkotmány és a parlamenti választási törvény arra kötelezi a kabinetet, hogy meghatározza a választások időpontját.

Kifejtette: a döntés meghozatalánál figyelembe vették, hogy a jelenlegi parlament mandátuma december 21-én lejár, és hogy az államfőnek a választást követően legtöbb 20 napon belül össze kell hívnia a parlamentet. 

AGERPRES

A koalíciós megállapodást kiegészítő dokumentumot írtak alá a koalíciós pártok vezetői
A kormánypártok vezetői a koalíciós megállapodást kiegészítő dokumentumot írtak alá, amely az egymás közötti bizalmat hivatott erősíteni, illetve elősegíti majd a kormány jobb működését - nyilatkozta a keddi koalíciós ülést követően a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.
L. Orban: A kormányfő továbbra is élvezi a PNL támogatását
Florin Cîţu miniszterelnök továbbra is élvezi a Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatását - jelentette ki hétfőn Ludovic Orban. A pártelnök szerint fel sem merül a jelenlegi politikai konfiguráció módosítása.
Orban: Voiculescu nyilatkozatai azt bizonyítják, hogy a kormányfő helyes döntést hozott, amikor leváltotta őt
Vlad Voiculescunak a koronavírus okozta elhalálozások számával kapcsolatos nyilatkozatai azt igazolják, hogy Florin Cîţu miniszterelnök jól döntött, amikor leváltotta őt az egészségügyi miniszteri tisztségből - véli Ludovic Orban.
Cookie