×
2020. 09 24.
Csütörtök
Gellért, Mercédesz
25 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.33 RON
Sport

Denson az egész döntő legjobbja

2019.05.22 - 15:45
Megosztás:
Denson az egész döntő legjobbja

Az egyik hazai internetes oldal összesítése alapján Brittany Denson, a Szatmárnémeti VSK játékosa volt az ötmeccses finálé legjobbja, de ő is elismeri, hogy Oláh Andi nagyot alakított az utolsó két találkozón. L’loyd volt a rájátszás csalódása.

A Szatmárnémeti VSK-nak bár nem jött össze a bajnoki cím, mégis büszkélkedhet olyan játékosokkal, mint Brittany Denson és Oláh Andrea. Előbbi a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC elleni ötmeccses finálé legjobbja volt. Az amerikai-örmény kettős állampolgárságú lány összesen 103 pontos hatékonysági mutatóval zárta a döntőt, amely kedd este ért véget a VSK drámai vereségével.

Ez utóbbi a találkozót is 29 pontos hatékonysággal zárta a kaliforniai lány. Mivel a mérkőzést a Sepsi-SIC nyerte, ezért az ötödik döntő meccs MVP-jének a szentgyörgyiek amerikaiját, Kristina Higginst választották meg, aki 12 ponttal, 9 lepattanóval és 2 gólpasszal, illetve 17 pontos hatékonysággal zárt.

Denson összesen 73 pontot dobott az öt meccsen, összesen 19 alkalommal blokkolta szabályosan az ellenfél dobását, 46 lepattanót gyűjtött be, 9 gólpasszt adott, az ellenfél 9 passzában lépett be és összesen 174 percet töltött a pályán.

A megtisztelő cím, vagyis az ötmeccses döntő legjobbjának járó elismerés viszont csak a szatmáriak, és a kosárlabda kedvelőinek a részéről jár, ugyanis a totalbaschet.ro hírportál szerint ezt a trófeát csak akkor érdemli meg a játékos, ha a bajnoki címet is megszerzi a csapata.

Oláh Andi igazán nagyot alkotott az utolsó két mérkőzésen. A szatmári anyuka – mivel fia, Ianis születése után nyáron tért vissza a pályára – az egész szezon során kevés játéklehetőséget kapott, így nehezen tudott ráhangolódni a bajnokságra. A döntő utolsó két meccsén viszont káprázatos teljesítményt nyújtott: a múlt szombati, szatmári találkozón 18 ponttal járult hozzá, hogy a VSK megnyerje a finálé negyedik összecsapását. Kedden, Szentgyörgyön is elsült háromszor a keze a 6,25 méteres félkörön kívülről, de közelről is betalált, szabaddobásoknál pedig hibátlan volt (4-ből 4) a 33 éves játékos, aki így 15 pontos hatékonysági mutatójával zárt.

Azonban másik három játékos teljesítménye lefele ívelt a döntő során: a csapatkapitány Andra Mandache és Promise Amukamara visszaesését akár a fáradság számlájára is írhatjuk, mivel mindketten alapjátékosok voltak a Marius Dobă, Octavian Boian és Maikel Lopez csapatában is. Matea Tavic visszaesésére viszont a rutin hiánya lehet a magyarázat, hiszen döntő pillanatokban hátráltatta a csapatát.

Kristina Baltic sem hozta a tőle várt teljesítményt, így Lopez nem is számított a szerb lánnyal az utolsó mérkőzésen: a finálé négy találkozóján 15 pontos hatékonysággal zárt, összesen 4 pontot szerzett.

Végezetül kioszthatjuk a rájátszás csalódásának járó díjat Dlesha Arlene L’loydnak. Az amerikai lányhoz nagy reményeket fűzött mindenki, amikor a nyáron Temesvárról a VSK-hoz hívták, hiszen a bajnokság egyik legjobb pontdobója volt. A negyeddöntőben, az elődöntőben és a fináléban azonban semmit sem tett a csapata sikeréért, ezért remélhetően a klub vezetősége egy megbízható játékost hoz a helyére a következő szezonban.

Talán a 2019–2020-as idény hozza meg a nagy áttörést. Ha meglesz a kispadon is a stabilitás (vagyis nem kell edzőket váltani), illetve a lányok is a játékra és a győzelemre fognak összpontosítani minden meccsen, továbbá kisebb erősítés is lesz a játékoskeretben, akkor remélhetően valóra válhatnak a vágyak, hogy a kosárlabdacsapat bajnok legyen.

Mint ismeretes, a 2018–2019-es szezon kedden ért véget, miután a Sepsi-SIC 3–2-re megnyerte a VSK elleni finálét.

Pesek Attila

Cookie