×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
8 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Denson hozta a tőle várt teljesítményt

2019.09.26 - 11:52
Megosztás :
 • Denson hozta a tőle várt teljesítményt

  Döntetlent játszott a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a Celje vendégeként szerda este rendezett második felkészülési mérkőzésen. Az őszi alapozás során Boskovic csapata elvesztette az első három barátságos meccset, ez az első pozitív végeredmény.

  A hosszú keddi utazás fáradságát kipihenve állt fel szerda késő délután újabb felkészülési mérkőzésre a ŽKK Cinkarna Celje vendégeként a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, és ez már jelentős teljesítménybeli javulást hozott a játékban is. Mint arról beszámoltunk, kedden még tizenkilenc pontos vereséget szenvedett Goran Boskovic edző alakulata, szerdán, a második találkozón viszont 73–73 volt a végeredmény az utolsó szlovéniai meccsnek.

  A kilencedik percben vette át először a vezetést a VSK csapata, amikor Oláh Andrea szabaddobás pontjaival 13–14-es állást mutatott az eredményjelző. Visszazártak a hazaiak, és 18–16-os eredménynél járt le a találkozót utolsó tíz perce. A folytatásban viszont egy 11–6-os futással a szatmári alakulat három pontot tett a két csapat közé (24–27), az előnyt viszont nem sikerült megőrizni a szünetig, a Celje ugyanis egyenlített az utolsó támadásából (31–31).

  Fordulás után a 25. percig szoros volt a találkozó, majd Hersler triplájára Maja Miljkovic is hárompontossal válaszolt (42–42), ami után beindult a VSK-gépezet. Négy perces 12–7-es sorozattal zárt a szatmári csapat, amely így előnnyel fordulhatott az utolsó tíz percre (54–49). Oláh Andi, Adina Pop és Carla Popescu pontjai tizenegy pontot tettek a két csapat közé a 35. percig (64–53). Ezt az előnyt nem sikerült tartani, azonban sikerült „tisztes” távolságra tartani az ellenfelet. Az utolsó két percben viszont csak öt pont csúszott be a VSK-nak, míg a szlovénok Deer, Hersler és Keys révén majd’ minden támadásukból pontot szereztek, így az utolsó pillanatban egyenlítettek 73–73-ra.

  Felkészülési mérkőzés lévén, nem rendeztek ráadás öt percet. Egyrészt azért, mert a VSK-nak csütörtök reggel már utaznia kellett Szerbiába újabb felkészülési meccseket játszani, másrészt a házigazdáknak sem lett volna jó a plusz megterhelés, ugyanis a hét végén már bajnoki mérkőzést játszanak.

  Az utolsó negyedben egyébként már nem játszott Bernice Mosby egy könnyed sérülés miatt, és Boskovic nem szerette volna erőltetni a játékot ilyen körülmények között. Azonban remélhetően csütörtök este már vállalni tudja a játékot Belgrádban, ahol a VSK a kínai Sanghaj ellen játssza majd ötödik felkészülési mérkőzését. A tegnap esti ellenfél kispadján egyébként Marina Maljkovic ül, aki két hónappal ezelőtt Szerbia szövetségi kapitányaként bronzéremig vezette a a nemzeti csapatot. Annak az együttesnek kerettagja volt a VSK újonca, Miljkovic is.

  Ami a játékosok egyéni teljesítményét illeti, ismét említésre méltó Oláh Andi játéka, aki szerda este 13 pontot dobott. De végre „megérkezett” Brittany Denson is, aki a tőle megszokott jó játékot hozva 21 ponttal járult hozzá a csapata teljesítményéhez.

  Felkészülési mérkőzésen

  ŽKK Cinkarna Celje – Szatmárnémeti VSK 73–73 (18:16, 13:15, 18:23, 24:19)

  Celje: Hersler 17 pont, Deer 16, Keys 12, Bogičević 8, Krošelj 5, Ostojić 5, Ocvirk 4, Kostourkova 4, Seničar 1, Jelenc 1, Debeljak. Vezetőedző: Damirjem Grgičem

  VSK: Mosby 10 pont, Oláh 13, Denson 21, Miljkovic 10, Gladkova 11, Popescu 2, Stoiedin 2, Ferenczi, Pop 4, Huțanu. Vezetőedző: Goran Boskovic.

  Pesek Attila

  Cookie