×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
22 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Denson volt a forduló legjobbja

2019.02.04 - 12:04
Megosztas :
 • Denson volt a forduló legjobbja

  Sokkal jobban akart szombaton a győzelmet a Szatmárnémeti VSK, mint az ellenfele, a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata. Ezt mindkét együttes vezetőedzője elismerte a találkozó után.

  Érdemes még beszélni a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdázóinak a szombati sikeréről: nagyot szólt a címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC elleni 25 pontos siker. A két csapat keretét nézve, a győzelem ténye „benne volt a pakliban”, de ekkora különbséggel még az elvakult VSK-drukker sem számolt.

  Kevéssel a szombat esti mérkőzés után Lluis Túnez sportügynök a következő képen méltatta Maikel López vezetőedző szatmári sikerét: „November 9., 2018: Szatmárnémeti 39 ponttal kapott a Sepsi otthonában. November 23., 2018: Maikel López edző a Szatmárnémeti csapathoz szerződik. December 19., 2018: Szatmárnémeti 4 pontos vereséget szenved a Sepsitől. Február 2., 2019: Szatmárnémeti 25 ponttal veri a Sepsit. Ugyanazokkal a játékosokkal.”

  A 76–51-es mérkőzés után López természetesen a tanítványait méltatta első sorban: „Ez a győzelem bizalmat ad a csapatnak. A lányok nagyon akarták ezt a győzelmet a Sepsi ellen, és úgy vélem, hogy a csapat lassan kezdi azt a teljesítményt nyújtani, amit várok tőlük. Nem kell előre inni a medve bőrére. Még ne beszéljünk bajnoki címről. Addig még nagyon sokat kell dolgozni, de ilyen hozzáállással sikerülhet teljesíteni a vágyainkat” — nyilatkozta López, aki elárulta, hogy a mérkőzés szünetében csupán annyit kért a lányoktól, hogy a védekezésben ugyanolyan játszanak, mint a támadásban. „Igazam volt, mert a második félidőben a védelem jelentette a két csapatok közötti legfőbb különbséget” — mondta a spanyol szakvezető.

  Túloldalt Zoran Mikes vezetőedző természetesen elégedetlen volt csapata teljesítményével. „Első sorban gratulálok a szatmáriaknak. El kell ismerni, hogy az első félidőben, amikor vezettünk, akkor sem játszottunk jól — nyilatkozta a totalbaschet.ro hírportálnak a bosnyák szakvezető. — A támadójátékunkból nem sikerült megvalósítani azt, amit terveztünk, de nagyon sok ziccerdobást is hibáztunk. Hiába vezettünk néhány szép támadást, ha nem sikerült pontot szerezni. Ha jobban teljesítettük volna a tervezett játékot, akkor legkevesebb tíz ponttal is vezethettünk volna a szünetben. Drágán megfizettünk azért, mert nem játszottunk jól. 6 perccel a vége előtt még csak 53–47 volt az állás, és mi ahelyett, hogy tovább harcoltunk volna, átadtuk a teret Szatmárnak, aki sokkal nagyobb győzelmi vággyal játszott. Elismerem, egyáltalán nem örülök ennek. Meg kell tanulni emelt fővel veszíteni” — tette hozzá.

  Mikes még elmondta azt is, hogy a védelemben az volt az egyik hibájuk, hogy túl sok szabad teret kapott Brittany Denson. A kaliforniai lány ki is használta a lehetőséget és +43 pontos (!) hatékonysági mutatóval zárt: dupla-dupla teljesítmény, vagyis 27 pont (!) és 11 lepattanó, és még ehhez hozzáadódik a 67 százalékos dobó pontosság. Ezzel Denson volt a forduló legjobbja.

  A csapatnak nem volt sok ideje pihenni. Hétfőn már el is indultak az ország „másik sarkába”, Konstancára, hol szerdán 16 órától játszanak az újonc Phoenix Știința vendégeként. A tengerpartiak táborában most remek a hangulat, ugyanis első győzelmüket jegyezték a Piros csoportban. Éppen ezért, a López-gárdának a maximumon kell teljesíteni szerdán is, hiszen a meglepetésnek nincs most nincs helye.

  Pesek Attila

  Cookie