×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
19 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Diákokat és tanárokat jutalmaztak Nagykárolyban

2013.12.13 - 08:55
Megosztas :
 • Diákokat és tanárokat jutalmaztak Nagykárolyban

  Könnyűzenei programmal elegyített, kellemes programnak bizonyult a tantárgyversenyeken jó eredményt elérő diákok jutalmazása csütörtökön.

   

  A Károlyi-kastély volt a helyszíne annak az ünnepi alkalomnak, mely során a nagykárolyi önkormányzat Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóságának kezdeményezésére pénzjutalommal díjazta azokat a diákokat és felkészítő tanáraikat, akik a különböző tantárgyversenyeken dobogós helyezést, illetve jó eredményt értek el.

  Összesen 19 diákot és 13 felkészítő tanárt jutalmaztak a gálaműsornak is beillő alkalom keretében. Két tanuló — Grebur Kinga és Varga Evelyn — ért el első helyet az országos megmérettetésen, mindketten az Elméleti Líceum diákjai, Szabó Csilla és Lőrincz Tünde tanárnők készítették fel őket. (Második helyezett nem volt, városi szinten sem, amúgy a másodiknak járó oklevélhez 800 lejes pénzjutalom társult volna.) Egy harmadik helyezés volt, amit szintén egy elméletis diák ért el, Akkerman Kinga. Őt Putovits Tünde tanárnő készítette fel.

  Az ünnepi eseményen az Elméleti Líceum, a Simion Bărnuţiu Szakközépiskola, a Kalazanci Szent József Gimnázium, a 2-es Számú Vasile Lucaciu Általános Iskola és a 3-as Számú Általános Iskola tanulóit jutalmazták.

  Az országos tantárgyversenyeken dicséretben részesülő diákokat fejenként 400 lejjel jutalmaztak, míg a felkészítő tanárok munkáját minden jól szereplő diákjuk után 300 lejjel ismerték el. A műsor két részre volt osztva: az első részben a tantárgyversenyekről helyezéssel hazatérőket és tanáraikat jutalmazták, majd Szűcs József zenetanár, a Kulturális Központ referense által felkészített diákok zenés műsort adtak elő. A produkciót követően a tantárgyversenyeken dicséretben részesülőket jutalmazták.

  A pénzjutalom mellett a diákok virágcsokrot, oklevelet vehettek át, majd csoportkép is készült. Amint arról beszámoltunk, hagyományteremtő jelleggel szervezték az eseményt, az igazgatóság tervei szerint Évkönyv is készül majd, melyben méltó helyet kapnak azok a diákok és pedagógusok, akik remek eredményeikkel tovább öregbítik Nagykároly hírnevét.

   

   

  Tőtős Tímea

   

  Cookie