×
2020. 08 07.
Péntek
Ibolya
30 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Didergős Irigy Hónaljmirigyek

2019.12.08 - 15:07
Megosztás:
 • Didergős Irigy Hónaljmirigyek

  Két forró hangulatú, mozgásra ösztönző koncerttel zárult a nyolcadik MIKulás Nap az új központi rendezvénygödörben, amelynek színpadán a Rollscream és az Irigy Hónaljmirigy pörgette a ritmust.

  Töretlen népszerűségnek örvend az immár nyolcadik alkalommal megszervezett MIKulás Nap, nemcsak az apróságok, de a nagyok körében is, hiszen a Nagyszakállú természetesen idén sem hagyta szórakozás nélkül a felnőtteket — pénteken este az új központi rendezvénygödörben két, mozgásra ösztönző koncerttel is megajándékozta őket. A szórakozni, kikapcsolódni vágyó szatmáriak pedig (akiknek becsületére legyen mondva, hogy tényleg csak a legextrémebb időjárási viszonyok zavarják el őket a színpad elől) ismét zsúfoltságig benépesítették a helyszínt, és vidám bulizásukat ez alkalommal sem zavarta a csontig hatoló, csípős hideg, annál is inkább, mivel bőven volt okuk a mozgásra. Előbb a szatmári Rollscream hozta el a legnépszerűbb rock'n'roll és rockabillydalokat, s a kortalanul pörgős, örökzöld ritmusokra életkortól függetlenül sok nézőnek mozdult a lába, aztán a Szatmárban többször is megfordult, közel 30 éves pályafutással rendelkező Irigy Hónaljmiriggyel zakatolt tovább a bulivonat.

  A két koncert között az RMDSZ megyei és városi szervezetének elnökei, azaz Pataki Csaba megyei tanácselnök és Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester köszöntötte az egybegyűlt sokadalmat — utóbbi külön megköszönve a City Rádiónak és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnek, hogy ismét, sorban már a nyolcadik alkalommal megszervezték a szatmáriak egyik kedvenc és több ezer apróság számára nagy-nagy örömöt jelentő rendezvényét. „Bár olyanok vagyunk, mint két Mikulás, sem énekelni, sem táncolni nem fogunk. Azt kívánom mindenkinek, hogy csak ma este legyen irigye; és ha együtt maradunk, ti, akik a téren vagytok, és mi, akik itt, a színpadon, akkor lesz kilencedik, tizedik meg még sokadik alkalma is ennek a rendezvénynek. Találkozzunk jövőre ugyanitt, ugyanilyen felállásban!” — fogalmazott Pataki Csaba, áldott, békés, örömteljes karácsonyi ünnepeket is kívánva a jelenlévőknek. Ezt követően berobbantak a színpadra a Mirigyek, akik most nemcsak irigyek voltak, de didergősek is, és cidrizésüknek hangot adva érdeklődtek: Szatmárnémetiben nyáron nem szerveznek fesztivált? Merthogy múltkori koncertjükön is ugyanilyen jéghideg levegő fogadta őket — persze az is lehet, hogy a Mikulás-napot kellene nyárra áttenni. Aztán elvetették az ötletet, annál is inkább, mert a levegő jéghidegét gyorsan átmelegítette a forró hangulat és a kezében forró teát vagy forralt bort szorongató, lelkesen bulizó közönség.

  Szabó Kinga Mária

   

  Cookie