×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Díjmentesen segíti a lakóegyesületek megalakulását az önkormányzat

2021.04.06 - 11:58
Megosztás:
Díjmentesen segíti a lakóegyesületek  megalakulását az önkormányzat
A nagykárolyi önkormányzat ingyenesen segítené azokat a tömbházlakás-tulajdonosokat, akik felvállalják a lakóegyesületek létrehozásával kapcsolatos teendők elvégzését.

A lakóegyesületek létrejöttét követően ugyanis anyagi támogatás igényelhető a következő közérdekű beruházások végrehajtása céljából: a tömbházak hőszigetelése, a lakónegyedekben található parkolóhelyek elosztása, a háztartásokban termelődő szemét szelektív gyűjtésének koordinálása.
Ezen feladatok elvégzéséhez elengedhetetlen a lakóegyesületek megalakítása, mert jogi szempontból csak így kerülhetnek a lakosok kapcsolatba az önkormányzattal a különböző európai finanszírozású pályázati kiírásokon való részvétel érdekében (sikeres pályázat esetén a lakók számára csak minimális költséggel járna például egy hőszigetelési munkálat).
A nagykárolyi önkormányzat illetékesei díjmentesen segítséget nyújtanak a tömbházlakás-tulajdonosok számára a lakóegyesületek létrehozása érdekében, az alábbiakban: speciális jogi tanácsadás és segítség a lakóegyesületek létrehozásához; az alapszabályokat tartalmazó statútum, az egyesület alapító okiratának kidolgozása és a jogi személyiség megadásához szükséges dokumentumok benyújtása (bejegyzése a bíróságon); az egyesület pénzügyi igazolásának (certificat fiscal) biztosítása; támogatás azon személyeknek, akik elvállalják a lakóegyesületek adminisztrátori feladatának elvégzését.
Kiegészítő információkat a következő elérhetőségeken kérhetnek: Pasca Dumitru, tel.: 0261.861.654; Potarniche Adrian, tel.: 0261.861.665/459, Ursulescu Claudiu, tel.: 0261.861.659, vagy személyesen a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalban.

Trichinellózisvizsgálat
Hétvégén is elvégeztethető a trichinellózisvizsgálat, az ellenőrzésre szánt húsmintákat ma Szatmárnémetiben a Szamos-piacon, Nagykárolyban pedig az élelmiszerpiacon található ellenőrzőponton lehet bevizsgáltatni 8 és 13 óra között, a vizsgálatra emellett állategészségügyi magánkabinetekben is van lehetőség.
Egészségük megőrzéséhez kapnak fogódzókat
A Stea Egyesület Iskola a veteményeskertben projektjének legutóbbi foglalkozásán az egészséges életmód alapjairól, illetve az egészség megőrzéséről tanulhattak a résztvevők.
Korszerű kezelés Nagykárolyban
Az országban szinte egyedülálló kezelést alkalmazhatnak a Nagykárolyi Városi Kórházban a koronavírusos betegek gyógyítására egy magánadományból érkező felszerelés révén.
Cookie