×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Díszpolgár lett Osváth Richárd

2021.09.30 - 17:43
Megosztás:
Díszpolgár lett Osváth Richárd
Három értékes, szatmárnémeti születésű személynek szavazott meg díszpolgári címet a csütörtöki ülésén a megyeszékhelyi városi testület.

Egyhangú szavazattal elfogadta csütörtöki ülésén a megyeszékhelyi tanács Kereskényi Gábor polgármester előterjesztését: Szatmárnémeti díszpolgára lett Osváth Richárd, 36 éves, szatmárnémeti születésű világ- és Európa-bajnok kard- és tőrvívó, többszörös paralimpiai ezüstérmes.
Két másik, szintén szatmárnémeti születésű, de nem a sport, hanem a diplomácia és az oktatás terén jeleskedő személynek is díszpolgári címet adományozott a város, egy-egy szintén tegnap meghozott és szintén egyhangú tanácsi döntés nyomán. A városi kitüntetést Simona Mirela Miculescu UNESCO nagykövet és dr. Daniel David egyetemi tanár, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem rektora is megkapta tegnap. A címet jelképező oklevél átadása a vírushelyzet állása miatt nem történt meg, az ünnepséget egy későbbi időpontban fogja a városvezetés megszervezni.
„«A Szatmárnémeti Díszpolgára« cím a legmagasabb polgári kitüntetés, az érdemek és szakmai eredmények elismerése, olyan személyek részére, akik nagy hatással voltak a szatmárnémeti közösségre és városunk népszerűsítésére itthon és külföldön egyaránt. Ezzel a megtisztelő gesztussal köszönetet mondunk mindhármuknak a munkájukért és mindazért amit szülővárosukért, Szatmárnémetiért tettek” – mondta méltatásában Kereskényi Gábor polgármester.

Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Természetes egészség a Bioshopban (X)
Napjainkban egyre többen és egyre többet foglalkozunk egészségünkkel, annak megőrzésével. Mivel csak a legjobbat szeretnénk önmagunknak és családtagjainknak, előszeretettel fordulunk a természetes alapanyagokból készült, bio- és natúr termékek irányába. Ezek beszerzésére bizalommal térhetünk be a szatmárnémeti Bioshop bioboltba, ahol minőségi natúr termékek széles választékával találkozhatunk.
Cookie