×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
19 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Dobogón kezdte az idényt Szejke Vili

2020.07.28 - 11:46
Megosztás:
 • Dobogón kezdte az idényt Szejke Vili
  Az Arad megyei Borossebesen rendezték a motoros endurocross extrem román bajnokság idénynyitó futamát, ahol az ATV profi pilótái között a szatmárnémeti Szejke Vilmos Zsolt a harmadik helyen zárt.

  A szakág tavalyi bajnoki ezüstérmese most is jól kezdett, és a negyedik körben még a második helyen haladt, igaz, nagy távolságra volt az éllovas Mihai Concioiu mögött. Az utolsó körben beérte Alin Bercea-Savu is, így Szejke Vili a harmadik helyre érkezett be. A szatmári volt az utolsó a kategóriába, aki időben, és öt kör teljesítése utána tudta teljesíteni a távot.

  „Ez egy pokolian nehéz pálya, a legnehezebb a versenynaptárból. Embert és versenygépet is nagyon megvisel ez a futam. Sokan fel is adták a futamot. Itt sokat számított a tapasztalat” — mondta lapunknak a szatmári versenyző, aki idén egy erősebb, 1000 köbcentis Can-Am Renegade nyergében állt rajthoz.

  Az idei versenyen egyébként rekordszámú pilóta állt rajthoz: a motorkerékpár, ATV és quad kategóriákban összesen 103-an versenyeztek, viszont a szatmáriak közül csak Szejke Vilmos nevezett a Borossebesi Lion Racing Team pilótájaként.

  A román szövetség kiírása szerint az endurocross-bajnokságban három fordulót szeretnének rendezni. A második etapnak az Arad megyei Peleskefalva adhat otthon egy hónap múlva.

  Szejke Vilmos az összetett táblázatban 22 pontot szerzett az első futam után, és a harmadik helyről várja a folytatást.

  Pesek Attila

  Cookie