×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Dokumentumokat gyűjtenek a rendőrök a City Insurance irodáiban

2021.09.23 - 11:43
Megosztás:
Dokumentumokat gyűjtenek a rendőrök a City Insurance irodáiban
Fotó: Agerpres
A legfőbb ügyészség utasítására dokumentumokat keres a bukaresti gazdasági rendőrség a City Insurance irodáiban, miután büntetőügyi kivizsgálás indult a Pénzügyi Felügyelet feljelentése nyomán.

A legfőbb ügyészség képviselői szerint nem házkutatásról van szó, a rendőrök végrehajtanak egy, a dokumentumok elvitelére vonatkozó utasítást.

A hatóságok sikkasztás, pénzmosás, hamisítás és hivatali visszaélés ügyében nyomoznak 'egy biztosító-viszontbiztosító társaság tevékenységével kapcsolatban' - tájékoztatott a rendőrség.

A biztosítótársasággal kapcsolatban egy másik büntetőügyi kivizsgálás is folyik: a City Insurance feljelentése nyomán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) szervezett bűnözői csoport létrehozása, banki csalás, sikkasztás, számítógépes csalás és hamisítás miatt kezdett néhány hónappal ezelőtt nyomozásba. Információk szerint a nyomozás a vállalat egyes jelenlegi és volt alkalmazottait érinti.

A Pénzügyi Felügyelet (ASF) szeptember 17-én döntött a City Insurance működési engedélyének visszavonásáról, és csődeljárás megindítását kérte a társasággal szemben.

2014 és 2021 között az ASF több szankciót is kiszabott a City Insurance SA-ra és a vállalat vezetőségére: összesen 18.736.666 lej bírságot rótt ki és 16.500.000 eurós tőkeemelést kért.

AGERPRES

Duplájára drágultak a biztosítások
A City Insurance csődje után piacon maradt RCA-cégek nem kecmeceltek sokat, duplájára emelték a gépjármű-biztosítások árát. A piacfelügyelet nem maximalizálta az árakat, hanem kitalált egy kompenzációt, támogatást lehet kérni a megfelelő indoklás után.
A Biztosítottak Állami Garanciaalapjához fordulhatnak kárrendezési igényükkel a City Insurance ügyfelei
Mától a Biztosítottak Állami Garanciaalapjához (FGA) fordulhatnak kárrendezési igényükkel a fizetésképtelennek nyilvánított City Insurance biztosítótársaság ügyfelei.
Nem lesznek olcsó biztosítások
Drágulást hoz a City Insurance biztosító bukása. Már most is drágábbak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások, de még tovább fognak drágulni, ha az Euroins is beadja a kulcsot.
Cookie