×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Döntetlennel zárta a felkészülést a VSK

2021.03.06 - 19:53
Megosztás:
Döntetlennel zárta a felkészülést a VSK
Tizenegyesből szerzett góllal szereztek vezetést VSK, majd öngóllal egyenlített a Victoria a szombati felkészülési mérkőzésen. A szatmári Liga 3-as csapatnak ezután kezdődik a bajnokság.

Akárcsak csütörtök délután a tasnádiak ellen, szombat délben is 1–1-es döntetlent játszott a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata a Liga 3 téli felkészülési időszakának utolsó edzőmeccsén.
Ritli Zoltán edző legényei ezúttal is fölényben játszottak a megyei bajnokság elitcsapatai közé tartozó ellenfelével szemben. A szakvezető továbbra is pihentette Svraczkopf Istvánt és Vasile Chitașt, akik az elmúlt napokban könnyebb sérüléssel bajlódtak, viszont a sárga-kékek nélkülük is elég jól boldogultak. A jól felkészült nagykárolyi ellenfél védekezésre kényszerült, viszont egyre nehezebben tudtak helyt állni a megsokasodó szatmári támadásoknak. A 33. percben be is következett a hiba: a 16-os területére betörő Nyéki Márkot kaszálták el a Victoria játékosa, a szabálytalanságért pedig járt a 11-es. Zsiga Ervin nem hibázott, de a szünetig nem változott az 1–0-s eredmény. 
Fordulás után mindkét oldalon sok volt a csere, ami kicsit a mérkőzés színvonalának a rovására volt. A kapuk is egyre kevesebbet forogtak kockán, így kissé a semmiből jött a Victoria egyenlítő találata. Igaz, ehhez kellett a kissé még tapasztalatlan Alex Cadar hibája: a 80. percben egy előre ívelt labdára Kinczel Ervin indult meg, a hosszú labda viszont a VSK kapusához került, aki időhúzás céljával még kergette kicsit a lasztit a 16-oson belül, viszont az ellenfél nyomására a hálóőrnek meg kellett (volna) fognia a labdát, ami kicsúszott a karja közül, és egyenesen a kapuba csorgott (1–1).
Ez maradt a végeredmény, és Ritli Zoltán most már készítheti a Szilágysomlyói Sportul elleni március 13-i bajnoki mérkőzést. 
„Elégedett vagyok a látottakkal. Alex hibája kissé bosszantó, de biztos vagyok benne, hogy ő is tanult ebből a helyzetből. Jó jelek vannak a szombati meccs előtt, bizakodva várjuk a szilágysomlyóiakat. Szerintem meg van a csapatban az erő és akarat, hogy győzelemmel indítsuk a visszavágókat” – mondta lapunknak Rilti Zoltán, a VSK vezetőedzője.

Apuka lett meccs közben
Túloldalt Marius Botan, a Victoria edzője is elégedetten nyilatkozott, hiszen szerinte tanítványai jól teljesítettek egy erős ellenféllel szemben. De hozzátette, a találkozó az egyik játékosának különleges volt, hiszen Nagy Imrének kislánya született a szatmárnémeti kórházban a meccs ideje alatt. „Az egész csapat, a szakmai stáb és a klub vezetősége is gratulál Iminek. Sok egészséget, boldogságot kívánunk nekik! Ez egy különleges pillanat volt a csapat életében is” – nyilatkozta a Victoria fiatal szakvezetője. 
Botan ugyanakkor elmondta: „Szeretnék sok szerencsét kívánni a VSK-nak is. Szurkolunk nekik, hogy legyen egy jó tavaszi idényük, nyerjenek minél több meccset. Mi pedig bízunk benne, hogy hamarosan kezdhetünk a megyei bajnokságban.”

FELKÉSZÜLÉSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉSEN

Szatmárnémeti VSK – Nagykárolyi VSK Victoria 1–1 (1–0)
G.: Zsiga 33. (11-esből), illetve Al. Cadar 80. (öngól).

SZVSK: Al. Cadar – Nyéki M., Tincău, Vădan, Ionescu, B. Nyilvan, Șimon, Ziman, R. Nyilvan, Zsiga, G. Cădar. Játszottak még: Barth, Batin, Bojtor, Nertea, Băbuț, Zima. Vezetőedző: Rilti Zoltán. 

Victoria: Mitracica – Mihale, Grishaber G., Orosz, Holzberger, Tilinger, Kinczel, Grishaber D., Zbona, Nagy, Mihály. Játszottak még: Ghiarfaș, Bákai Sz., Krajczár, Bákai B., Schuller, Kern, Veszprémi. Vezetőedző: Marius Botan. 

Pesek Attila

Kezdődik a rájátszás, Kolozsvár az ellenfél
Az alapszakaszban tizenkilenc megnyert és három elvesztett bajnoki mérkőzés után a második helyről kezdi hétfő este a Nemzeti Liga rájátszását a Szatmárnémeti VSK.
Hidegzuhannyal zárult veretlenségi sorozat
A Szatmárnémeti VSK – négy veretlen mérkőzés után – idénybeli legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el szombaton a désiek elleni bajnoki mérkőzésen. Ritli Zoltán edző elismerte, ezután a 8. hely megőrzése a reális cél.
Kezdődik a harc a bentmaradásért
Az ötödik tavaszi bajnoki fordulóban a harmadik idegenbeli mérkőzését játssza a Szatmárnémeti VSK. Ritli csapata tavasszal veretlne, míg a Kolozs megyeiek elvesztették utóbbi három meccsüket.
Cookie