×
2020. 09 30.
Szerda
Jeromos
11 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.17 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Döntőt játszott és érmet hozott világtornáról Vaida Beáta

2019.06.19 - 09:57
Megosztás:
Döntőt játszott és érmet hozott világtornáról Vaida Beáta

Nagy sikert jegyzett a szatmárnémeti Vaida Beáta, aki új párjával, Ioana Alexandra Ordeannal oldalán ezüstérmet szerzett egy egycsillagos strandröplabda világtornán.

A 22 éves kudzsiri Ordeannal közel fél éve alkot egy párost a szintén 22 éves Vaida Beáta, az edző pedig továbbra is a szatmári Adrian Pricop. A szatmári, kudzsiri kettősnek ez az eddigi legjobb eredménye, ugyanis május közepén a vietnami Tuan Chau-szigeten rendezett egycsillagos világtornán zártak a negyedik helyen.

A görögországi Íosz szigetén rendezett megmérettetésen Beátáék az első selejtezőből kellett induljanak, de kevesebb mint fél óra alatt két szettben verték görög ellenfeleiket. A második selejtezőkörben sokkal simábban ment a játék, és 21:15, 21:10-re verték szlovák ellenfeleiket, így feljutottak a főtáblára. Holland és cseh párosok elleni 2–0-s győzelmekkel egyenesen a negyeddöntőbe kvalifikálták magukat, ahol nagyot küzdöttek a norvég Hanne Haugen Zylstra, Sunniva Helland-Hansen párossal. 22:20, 21:18-as győzelemmel viszont már a legjobb négy között voltak, ahol újabb skandináv ellenfél érkezett: a svéd Sofia Ögren, Camilla Nilsson kettőst 21:16, 21:15-re verték.

A fináléban rutinos csapattal álltak szemben: a világranglista 77. helyén álló görög Dimitra Manavi és Konstantina Tsopoulou éremgyűjteményét két bronz és ezüst ékesíti korábbi egycsillagos World Tour versenyekről, most ráadásként hazai közönség előtt játszottak. 33 perces meccsen két szettben, 21:18, 21:16-ra győztek a Vaida, Ordean kettős ellen, és szerezték meg az első aranyérmüket.

A mostani ezüstérem mellé 700 dollár jutalomban és 180 pontban részesül a romániai csapat, és ezzel megkezdték a felkapaszkodást a világrangsorban. A hétfőn frissített táblázatban a 157. helyet foglalja el Vaida és Ordeannal.

A szatmári lány közel két éve „szakított” Adriana Mateijel. Azóta több csapattársa is volt, de Francesca Ioana Alupei és Ariana Pîrv oldalán sem sikerült kimagasló eredményt jegyeznie. Úgy tűnik, hogy a kudzsiri lánnyal megtalálták a közös hangot, neveztek a 2020-as olimpiai kvalifikációra is, a kvótaszerző tornákat pedig a következő hónapokban rendezik.

Pesek Attila

Cookie