×
2020. 07 06.
Hétfő
Csaba
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Drogmegelőzési kampánnyal indult a batizi sportgála

2019.11.10 - 10:50
Megosztas :
 • Drogmegelőzési kampánnyal indult a batizi sportgála

  Kerüld a drogokat, inkább sportolj! Ez lehetett az üzenete a 2. alkalommal megrendezett batizi sportolók gálájának, ahol összesen 84 versenyzőt díjaztak a Yakuza SK által kezdeményezett eseményen.

  Második alkalommal ünnepelték a batizi sportolókat egy nagy gála keretében a helyi multifunkciónális épület előadótermében. Tavaly a Yakuza Sportklub kezdeményezésére rendezték az első kiírást, idén is a karate-egyesület volt az, aki tető alá hozta az ünnepséget. De klub vezetői, Csatári Attila és Soós Róbert hangsúlyozták, idén támogatta kezdeményezésüket a helyi önkormányzat és a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság (DJST).

  Az idei rendezvény egyébként a drogmegelőzés jegyében zajlott. Ennek kapcsán a Yakuza SK sportolóinak egy csoportja egy jelenetet is előadott, amelyben a tudatmódosító szerek káros hatásaira hívták fel a figyelmet. Sofia Seucan, a helyi iskola igazgatója, dr. Codruța Erdei orvos, illetve Liviana Chiorean és Sorin Bărbos rendőrök is beszéltek a drogprevenciós program felvezetőjében, a szakmájuk szemszögéből megközelítve a témát.

  Felszólalt Adrian Ardelean, a DJST igazgatója is, aki hangsúlyozta, hogy a 2018-ban, a nem olimpiai sportágak év végi megyei rangsorában a legjobb tizenöt közül tizenketten voltak a Yakuza SK karatékái. A sportolók meg is mutatták tudásukat egy kiselőadás keretében, de nem hiányozhatott a színes programból a bringás-bemutató, a zene és a díjazás. Sipos Ingeborg, Horváth Laura, Strenc Szilvia, Claudia Sirghel szórakoztatták a nagyérdeműt zenei előadásokkal, majd Alexandra Pintea bemondó – aki természetesen a karateklub sportolója – sorra hívta a Batiz sportolóit a színpadra, hogy átvegyék az okleveleket, a trófeákat, az emlékplaketteket, vagy ajándékcsomagokat. Többek között Ioan Mureșan polgármester és Apai Beáta alpolgármester adta át az elismeréseket, akik köszöntőbeszédükben örömüket fejezték ki, hogy otthont adhatnak Batizon a megye egyik legeredményesebb karateegyesületének.

  Összesen 84 sportolót díjaztak, akik 2019-ben karate, tae-bo, bicikli, atlétika, labdarúgás, illetve sakk sportágakban versenyeztek.

  Pesek Attila

  Cookie