×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
11 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Szatmárnémeti

Dugig vannak a lakótelepi parkolók

2020.01.13 - 14:31
Megosztás:
Dugig vannak a lakótelepi parkolók

E hónap végéig lehet meghosszabbítani a szatmárnémeti lakótelepi parkolóhelyek foglalásait; február elsejétől kiosztják a szabadon maradt helyeket a várólisták következő igénylői között.

A parkolási felügyelet két irodát üzemeltet Szatmárnémetiben, de a lakótelepi parkolók ügyeivel csak a Szamos-piaci munkatársai foglalkoznak, a Someşul üzletházban lévő pénztárhoz csak a városközponti parkolóbérletek ügyeivel lehet fordulni.

A lakótelepi parkolók iránti igény nagyságát jól mutatja, hogy az idei első munkanaptól kezdődően tömött sorok kígyóznak a Szamos-piaci iroda ajtaja előtt, de a parkolási felügyelet nem tud kitalálni jobb megoldást a helyzet kezelésére. Január végéig kell a pénztárhoz érniük azoknak, akik meg szeretnék tartani eddig is bérelt parkolóhelyüket, mert február elsejétől a várólistások számára osztják ki a meg nem újított helyeket. Február tizenötödikétől várják azokat, akik parkolóhely iránti új igényüket szeretnék benyújtani. A korábbi évek szabálya érvényben maradt ebben az évben is: az autó érvényes műszaki engedélyére is szükségük van azoknak, akik fenntartott parkolóhelyet szeretnének magukénak tudni a bérlési rendszerhez tartozó tíz lakótelep valamelyikén.

A parkolóhelyek iránti óriási igényt nemcsak a pénztárnál kígyózó sorok mutatják, hanem az is, hogy egyetlen 16-os lakótelepi parkoló kivételével mindegyiken várólista van, tehát az igénylők száma nagyobb, mint a rendelkezésre álló autóbeállóké. Minden egyes parkolóhely foglalt tehát minden egyes lakótelepén a városnak, kivételt képez ez alól az egyik 16-os lakótelepi óriási droszt, amelyikben annak idején több parkolóhelyet alakítottak ki, mint ahányra még a mai viszonyok között is igény lenne.

Idén egyetlen változás várható a fizetéses parkolókat illetően: az új központi tömbházak körül fizetős övezetet fognak kialakítani, várhatóan az év első felében. A lakók lakótelepi parkolót szerettek volna, de a tömbházak központi fekvése miatt ezt nem lehetett megoldani, a Mal Stâng Someş címeken, illetve a volt 2-es iskola környékén emiatt B övezet lesz kialakítva, de lakóbérlet kiváltása ez esetben is megoldható lesz.

 

Princz Csaba

 

Cookie