×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

E-hulladék gyűjtés — rekordmennyiséget adtak le

2019.10.20 - 14:15
Megosztás :
 • E-hulladék gyűjtés — rekordmennyiséget adtak le

  Nyolc órán keresztül, nyolc helyszínen lehetett leadni szombaton Szatmárnémetiben az elektronikai és elektromos hulladékot.

  Ezekben a napokban összesítik, hogy mennyi elektronikai eszközöket, vagy ezekhez tartozó alkatrészt adtak le a szombati gyűjtőnapon Szatmárnémetiben, de a gyűjtőpontokon szolgálatot teljesítők szerint rekordmennyiségű e-hulladék gyűlt össze. Tavaly az évnek ugyanebben az időszakában volt egy korábbi gyűjtési akció, akkor 15 tonnányi elektronikai gép és alkatrész került leadásra, a mostani akció során összegyűjtött villanyszemét valószínűleg ezt az akkor rekordnak számító mennyiséget is meghaladja.

  A szakemberek szerint egyre többen kezdik megérteni, hogy ezt a fajta hulladékot sem a háztartási, sem a szelektív gyűjtőkben nem lehet lerakni, az árammal, vagy elemmel működő gépek szakszerű mentesítése oly módon lehetséges csak, ha ilyenformán vannak összegyűjtve. Az átvétel nem csak az ilyen köztéri megmozdulások idején lehetséges, a RoRec szatmárnémeti, Depozitelor utcai raktára minden munkanap várja a régi készülékeiktől megszabadulni akarókat.

  Aki le szerette volna adni valamelyik elöregedett készülékét, de a szombati lehetőséget elmulasztotta, házhoz is hívhatja a hulladékkezelőt. A nagyobb méretű háztartási eszközök összegyűjtése érdekében a RoRec munkatársai házhoz is mennek Szatmár megye egész területén. Munkanapokon 9 és 17 óra között a 0800–444800-as számot hívva lehet időpontot egyeztetni a szállítás megszervezésére. A korábbi időszakokban a telefonon bejelentett elszállításigény nem működütt túl jól, a RoRec a munkaerőhiányra hivatkozva kér elnézést emiatt, de igyekeznek úgy szervezni a munkát, hogy a jövőben ilyesmi ne forduljon elő. Többen is voltak ugyanis olyanok, akik szombaton arról panaszkodtak a gyűjtőpontoknál dolgozó önkénteseknek, hogy azért hozták ki maguk a régi tévét az átvevőhelyhez, mert az egy hónappal azelőtt bejelentett igényt azóta sem elégítette ki a RoRec, az ilyen jelenségnek igyekeznek elejét venni a hulladékgazdálkodó cég illetékesei.

  Princz Csaba

  Cookie