×
2020. 08 07.
Péntek
Ibolya
19 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Eb-meghívással és érmekkel tértek haza a karatékák az IKU-bajnokságról

2019.05.22 - 16:20
Megosztás:
 • Eb-meghívással és érmekkel tértek haza a karatékák az IKU-bajnokságról

  A Temes megyei Újszentesen rendezte idén a Nemzetközi Karate-szövetséghez (IKU) tartozó honi föderáció a román bajnokságot, amelyen részt vettek a Szatmárnémeti Okinawa SK sportolói is.

  Nyesti Csaba vezetőedző (4. Dan) ezúttal is két csapattal utazott a bánsági városba: a 15-ös lakónegyedben levő edzőteremben készülő ép sportolók mellett az Erhard Kastélya egyesület speciális tréningein résztvevő gyermekei is részt vettek a speciális bajnokság kata versenyszámában.

  A tizenkét ép sportoló kata és kumite próbákban is tatamira lépett és hét érmet sikerült begyűjteni. Három karatéka viszont megsérült, így idő előtt kényszerültek feladni a további küzdelmeket.

  A speciális bajnokságon résztvevő tíz szatmári gyermek (ADHD, autista, aszperger, down-szindroma) mind aranyéremmel tért haza. A teljesítményüket látva dr. Stefano Pucci (8. Dan), az IKU nemzetközi szakmai igazgatója és Mihai Cioroianu (8. Dan), az IKU romániai elnöke meghívta az Okinawát az idei speciális Európa-bajnokságra.

  „Egy jól szervezett, nagyon színvonalas versenyen vettünk részt, nagyon büszke vagyok a csapatra, mindenki remekül helyt állt. Köszönet mindenkinek, aki bármilyen formában támogatott bennünket” — olvasható Nyesti Csaba közleményében.

  Cookie