×
2020. 07 08.
Szerda
Ellák
20 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.30 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Edzés nincs, de kimenőt sem kapnak a lányok

2020.03.17 - 12:59
Megosztas :
 • Edzés nincs, de kimenőt sem kapnak a lányok

  Szatmáron kell maradjanak a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának a játékosai, bár az edzéseket most már hivatalosan is felfüggesztették – értesítette lapunkat Florin Mureșan szakosztályvezető.

  A lapunkhoz eljutatott közleményben kitérnek arra is, hogy a keretben nincsen koronavírussal fertőzött személy, és a VSK női csapata egyedüliként használhatja továbbra is a fertőtlenített Both Katalin Sporttermet. Keddig használták a játékteret az edzésekre, azonban egy gyűlésen úgy döntöttek, hogy legalább március 31-ig, vagy a román szövetség (FRB) újabb közléséig felfüggesztik a munkát.

  Mint ismeretes, a koronavírus-világjárvány miatt a FRB felfüggesztette a bajnokságokat. A női torna a rájátszás negyeddöntőivel folytatódik, a VSK viszont csak az elődöntőben lépett volna a pályára.

  A munka felfüggesztésére ellenére a játékosok nem hagyhatják el Szatmárnémetit. „Arra kértük őket, hogy lehetőleg a városba sem járjanak, hanem üljenek otthon” — olvasható a közleményben. Mureșan hangsúlyozta, hogy a szállással sincs gond, hiszen április végéig béreltek apartmanokat a lányoknak, az étterem – amelyikkel szerződésben állnak – pedig futárszolgálattal is rendelkezik.

  „Mindegyik játékos megértette a helyzetet és pozitívan gondolkodik. Egyik sem kérte a szerződése felbontását” — olvasható a közleményben.

  Végezetül vélemény formált egy esetleges bajnokság befagyasztás ügyében is: „A Szatmárnémeti VSK nem támogatná azt a javaslatot, miszerint most leálljon a bajnokság. Még abba is beleegyezünk, ha a playoff májusig elhúzódna, bár tudjuk, hogy ez plusz költségekkel járna. a végső sorrendet a pályán kell eldöntsük.”

  Pesek Attila

  Cookie