×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Edzőtábor is van a felkészülési programban

2021.01.13 - 19:30
Megosztás:
Edzőtábor is van a felkészülési programban
Egyelőre négy felkészülési mérkőzés és a február eleji edzőtábor dátumát szögezte le a Szatmárnémeti VSK harmadik vonalbeli labdarúgócsapata, de Ritli Zoltán edző még legalább négy meccsel számol, és a keretet is erősíteni akarja a téli vakációban.

Többnyire helyileg, vagy a Szatmár környékén fog készülni a visszavágó forduló mérkőzéseire a Szatmárnémeti VSK labdarúgó-csapata, amelynek a legénysége a bajnokság november végi leállása óta heti egy átmozgató edzésre mindig találkozott. 
„Gyakorlatilag mi nem álltunk le a besztercei meccs után sem. Hetente egyszer összegyűltünk, és volt egy-egy lazább, átmozgató edzés. Természetesen nem volt akkora munka, mint a bajnoki program idején, de jó volt, hogy formába tartsuk magunkat” – mondta lapunknak Ritli Zoltán vezetőedző.
Jövőhéten kezdik a legények az erőléti felkészülést Radu Achim atlétika edző irányításával. Ekkor már sűrűsödik a labdarúgók programja is, hiszen Rilti ezzel párhuzamosan, fokozatosan a taktikai edzéseket is beiktatja a heti aktivitásba. 
Január 23-ra van tervezve az idei első felkészülési mérkőzés a megyei egybe szereplő Nagykárolyi Victoria ellen. Mint ismeretes, a szigorú járványhatósági szabályok miatt a megyei bajnokságok nem kezdődtek meg ősszel, viszont a csapatok bíznak abban, hogy tavasszal valami formán sikerül újra éleszteni a „kis focit” is.
A nagykárolyi mérkőzést egy hazai találkozó követi: a Liga 3 megnyerésére berendezkedő Nagybányai Minaur január 27-én érkezik Vasile Miriuță edzővel, a felkészülési meccs helyszínét viszont még nem határozták meg (az biztos, hogy nem az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban játszanak).
Február 6-án vonul edzőtáborba a legénység a Sportlíceum kányaházi sportbázisán. Itt hét napon keresztül, napi 2-3 edzéssel fognak alapozni a bajnokságra, amelynek tavaszi rajtja március 13-ra van kitűzve. Az edzőtábort a Nagykárolyi Victoria elleni visszavágóval zárják, viszont a Tabi Zsolt edző legénysége egy héttel később is kiáll majd a VSK ellen, egy újabb felkészülési találkozóra. 
„Legalább 8–10 mérkőzést szeretnék játszani a fiúkkal a bajnoki rajtig. Tárgyalok a környékbeli csapatokkal, viszont az időpontok tekintetében még egyeztetni kell” – mondta Rilti.
A szakvezető azt is elmondta, hogy erősíteni szeretné a keretet a tavaszi folytatásra. Beszélt már rutinos játékosokkal, akik hajlandóságot mutattak arra, hogy a VSK-hoz szerződjenek, viszont egyelőre nem tudtak konkrétan megállapodni mindaddig, amíg a helyi önkormányzat nem szabja meg a csapat idei költségvetését. Ritli a csatársort és a középpályát erősítené, de egy kapust is szeretne a bajnokság második felére. középpályás, kapust is néznek. Vasile Curileac helyére szeretne egy hálóőrt a szakvezető. „Az ő tapasztalatával és rutinjával megengedhetetlen hibákat vétett, meccseket vesztetettünk el a hibái miatt” – mondta Ritli, aki aktív labdarúgóként a Steaua kapuját is védte az 1996 és 2000 között. 
Mint ismeretes, a VSK első divíziós idénye jól indult: az első három meccse után 9–5 volt a gólkülönbsége, és 6 pontot gyűjtött a csapat. Utána viszont a koronavírus-járvány betett a VSK-nak, két hétig hatósági karanténban volt a teljes keret. Ez teljesen padlóra küldte VSK-t, és bár az éllovas SCM Zilahhal sikerült kihúzni idehaza egy döntetlent, több pontot nem sikerült szerezni, két meccset pedig zöldasztalnál elvesztett a szatmári csapat, így a táblázat utolsó előtti helyén zárták az őszi szezont. 7 ponttal és 13–22-es gólkülönbséggel várja a VSK a tavaszi folytatást, ami a román szövetség március 13-ra tűzött ki. A szatmáriak ezen a napon itthon játszanak, és a Szilágysomlyói Sportul együttest fogadják, amely az őszi szezonban 13 pontot gyűjtött, és a 6. helyen áll. 

Pesek Attila

Szatmáron rendezhetnék a Final Four-t
A szülővárosa csapatához visszatérő Claudia Pop szeretné megnyerni a bajnokságot VSK-val. Lopez szerint fel tudják venni a versenyt a Sepsivel. A spanyol szakvezető arról is beszélt, hogy pályázni szeretnének a Román Kupa négyes döntőjének a rendezésére.
A második helyen az odavágók végén
A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC nyerte a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata elleni idei első találkozót, viszont a tizenegy pontos vereség némi reményt adhat Miguel „Maikel” Lopez edzőnek és tanítványainak a jövőre nézve.
Csúcsrangadóval indul a VSK éve
Véget ért a téli ünnepekre megadott három hetes szünet, a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata pedig az élvonalbeli bajnokság csúcsrangadójával folytatja az idényt: Sepsiszentgyörgyön a Sepsi-SIC látja vendégül Miguel „Maikel” Lopez edző alakulatát.
Cookie