×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Ég a suceavai közigazgatási palota teteje, 18 tűzoltókocsi van a helyszínen

2021.03.06 - 12:43
Megosztás:
Ég a suceavai közigazgatási palota teteje, 18 tűzoltókocsi van a helyszínen
Tűz ütött ki szombat reggel a Suceava megyei prefektusi hivatalnak és megyei tanácsnak helyet adó megyeközponti közigazgatási palota tetőzeténél, a tűzoltók 18 tűzoltókocsival dolgoznak a lángok eloltásán - tájékoztatott az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU).

A tűzoltóknak sikerült lokalizálniuk a tüzet, a lángok nem tudnak átterjedni az épület többi emeletére és a szomszédos épületekre; a helyzet ellenőrzés alatt van - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Alin Găleată, a Suceava megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.

A közigazgatási palota tetejének mintegy 2000 négyzetméterére terjedt ki a tűz, a tető fa fedélzetét és a bádogtetőt pusztították a lángok, mondta még a szóvivő.

Azt is elmondta, hogy a helyszínre kiérkezett tűzoltók a bevetés elején nem tudták igénybe venni a környéken található tűzcsapokat, mivel azoknak 'nem volt megfelelő nyomásuk', emiatt több tűzoltókocsit küldtek ki a helyszínre. Găleată szerint ez igen gyakori eset.

A tűzben senki nem sérült meg, a bent tartózkodó személyek biztonságban elhagyták az épületet a tűz kitörésekor.

AGERPRES

Ombodon kémény, Tasnádon BMW égett
Csütörtökön este, pár perccel 20 óra után riasztották a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, mert kigyulladt egy ombodi lakóház kéménye.
Tűz ütött ki egy hulladék-újrahasznosító vállalatnál
Tűz ütött ki péntek délután egy aradi hulladék-újrahasznosító vállalatnál, nagy mennyiségű, autóbontásból származó műanyag hulladék ég. A sűrű füst 20 kilométeres távolságból is látható.
Eldobott cigaretta okozott kórháztüzet Kapnikbányán
Tűz ütött ki hétfőre virradóan a kapnikbányai pszichiátriai kórházban, 71 embert ki kellett menekíteni.
Cookie