×
2020. 07 16.
Csütörtök
Valter
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Egészségbarát ultrahangos vizsgálatok

2019.09.03 - 16:17
Megosztas :
 • Egészségbarát ultrahangos vizsgálatok

  Korszerű eszközökkel, sokkal alacsonyabb sugárzásmennyiséget kibocsátó röntgennel és egészségbarát, modern ultrahanggal végzik akár ingyenesen is az imagisztikai kivizsgálásokat a Korall Klinikán. A részletekről dr. Andó Katalin főorvos tájékoztatott.

  Azok a szatmáriak, akik kellemes, családias légkörű, összehangolt ellátás keretében szeretnék kivizsgáltatni egészségügyi problémájukat, aligha találnak erre megfelelőbb intézményt, mint a Korall Klinika. Az intézmény ráadásul folyamatosan bővíti palettáját, hogy igazodjon a lakosság igényeihez: a dr. Andó Katalin radiológus és ultrahang szakos főorvos vezette imagisztikai részleg korszerű szolgáltatásait ráadásul családorvosi küldőpapírral ingyenesen is igénybe lehet venni, hiszen az itt rendelő szakember szerződésben áll az Országos Egészségbiztosító Pénztárral.

  Az ultrahangos vizsgálat egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, amelyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahanghullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, az onnan visszaverődő hullámok segítségével — akár mozgás közben is — képesek kép ábrázolására. „Az ultrahangos vizsgálat egészségbarát, terhes nőkre vagy azokra az édesanyákra sem jelent veszélyt, akik még szoptatják csecsemőiket” — magyarázta lapunk érdeklődésére a doktornő. Egy egyszerű, gyors és fájdalommentes ultrahangos vizsgálat ráadásul időnként mindenkinek javasolt: az emlő vizsgálatát például évente el kellene végeztetnie mindenkinek tinédzserkortól 40 éves korig, de egy hasi ultrahang, amelynek keretében a belső szerveket mérik fel, szintén indokolt lenne évi rendszerességgel.

  Az emlők ultrahangos vizsgálata — emlőultrahang — sugárterheléssel nem járó, fájdalommentes vizsgálat. A vizsgálat az emlők szöveti és szerkezeti elváltozásainak — például ciszta, daganat — a kimutatására alkalmas. A hasi ultrahang pedig a hasüregi, a kismedencei szervek vizsgálatára alkalmas: máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép, vesék, húgyhólyag, nőknél a méh, a petefészkek, férfiaknál a here, a prosztata egyaránt vizsgálható ultrahanggal. Segítségével a hasüregben futó nagyobb erekről, a nyirokcsomókról is vélemény alkotható.

  Dr. Andó Katalintól azt is megtudtuk, hogy a Korall Klinikán — nemcsak Szatmárnémetiben, de Nagykárolyban is — a legmodernebb röntgengéppel végeznek radiológiai vizsgálatokat, amely a régebbi eszközöktől sokkal előnyösebb sugármennyiséget bocsát ki, ráadásul az eredményeket is korszerű módon, CD-lemezre rögzítik, s azokat akár az interneten is továbbítani lehet a szakemberhez.

  Ahhoz, hogy küldőpapírral ingyenesen is igénybe vehessük a lakosság a Korall Klinika imagisztikai részlegének szolgáltatásait, előzetes időpont-egyeztetés szükséges — tette még hozzá a főorvos. További információkért a 0361.412.037-es telefonszámot kell tárcsázni, az időpont-egyeztetés után pedig minden gyógyulni vágyót vár a Korall Klinika Szatmárnémetiben, az Eroii Revoluţiei tér 22. szám alatt.

   

  Cookie