×
2020. 07 09.
Csütörtök
Lukrécia
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Egri orgonafesztivál szabadtéren

2016.05.02 - 12:50
Megosztas :
 • Egri orgonafesztivál szabadtéren

  Az Egri Csodaszarvas Egyesület, Egri Község Polgármesteri Hivatala és helyi Tanácsa, valamint a Szatmár Megyei Tanács támogatásával szombaton és vasárnap hatodik alkalommal szervezte meg az Orgonafesztivált.

  Ebben az évben is jókedvet és tanulságos szórakozási lehetőséget teremtett a hatodik alkalommal megrendezett Orgonafesztivál, aminek Egri község adott otthont. Amiatt az egész község, mivel a résztvevő néptáncosok lovas szekereken bejárták a község szinte valamennyi utcáját és magyar népdalokat énekelve csalogatták a lakosságot az egri kultúrotthonban és annak udvarán megrendezésre kerülő néptánc gálára. Az idei rendezvényen nyolc néptánccsoport vett részt. Mezőmadaras (Maros megye), Székelykeresztúr (Hargita megye), Koltó (Máramaros megye), Szamosszeg (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), valamint Szatmár megyéből: Hadad, Hadadnádasd, Szilágyszér és Egri. A mezőmadarasiak és a székeélykeresztúriak már szombaton megérkeztek, szombat este az egri kultúrotthonban egyórás műsorral mutatkoztak be az egrieknek. Mindkét együttes műsorából arra lehetett következni, hogy nem csak alkalmi szinten művelik a néptáncot, egy olyan közegből érkeztek, ahol a néptánc még él.

  Az Orgonafesztivált eddig minden évben a kultúrotthonban szervezték meg, ez volt az első szabadtéri rendezvény. Ifj. Szarvas Károly szervező tartott attól, hogy az időjárás nem lesz kedvező, de minden a maga rendjén ment, a szabadtéri színpadon kiváló néptánc-együtteseket láthattak az érdeklődők. A nézőtér megtelt a néptánc iránt érdeklődőkkel, de sokan mentek el azért is, hogy jó hangulatban töltsék el a vasárnap délutánt. A szervezők a vendégeket a helyszínen készült bográcsossal kínálták, estére a tetőfokára emelkedett a hangulat. Szabó Elek polgármester köszöntőjében arra hívta fel az egriek figyelmét, hogy próbáljanak meg egységesen fellépni olyan ügyekben, amelyek a település előrehaladását szolgálják. Pataki Csaba szenátor megelégedéssel szólt arról, hogy az Orgonafesztivál színvonala évről évre nő. Kihasználva a lehetőséget anyák napján köszöntött minden édesanyát.

   

  Elek György

   

  Cookie