×
2020. 07 11.
Szombat
Nóra, Lili
31 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Egy fordulóra a bajnoki címtől Szilveszter Marci

2019.09.16 - 17:08
Megosztas :
 • Egy fordulóra a bajnoki címtől Szilveszter Marci

  Toronymagasan vezeti a román motocross-bajnokságot a szatmárnémeti Szilveszter Márton.

  A korábban enduro-bajnokságokon remekelő motoros pilóta idén először vágott neki egy teljes szezonnak, és a Zernyesti Vectra csapattal három forduló után veretlen az MX1 géposztályban. Itt sorakozik fel a legerősebb mezőnyt, ugyanis a versenyzők 250 köbcentinél erősebb motorokkal vágnak neki a futamnak.

  A legutóbbi fordulót az elmúlt hétvégén rendezték a Maros megyei Nyárádtőn. Marci lapunknak elmondta, hogy „a pálya elég gyors volt nagy ugratókkal, ami nekem elég jól feküdt.” Korábban az érmihályfalvi és a Dâmbovița megyei moreni-i futamot is megnyerte a szatmári motoros, így maximális pontszámot gyűjtve, 150 egységgel áll élen a kategória táblázatában. A bajnokavatásra két hét múlva az Ilfov megyei Ciolpani településen már sor is kerülhet, itt rendezik ugyanis az idényzáró fordulót. „Remélem ott is sikerül nyerni” — tette hozzá Marci, aki elárulta, ez a „műfaj” nem esik távol tőle, hiszen gyerekkorában is sokat crossozott. A családtól nem áll távol a motoros verseny, hiszen Marci nem más, mint az enduro-bajnok, és az első szatmári Dakar-versenyző Szilveszter Zsolt fia.

  Marci a gyerek korosztályban két bajnoki címet is szerzett motocrossban, ezután váltott endurora, ahol végig az élbolyhoz tartozott. Az elmúlt években kapott ismét kedvet a motocrosshoz, de csak néhány futamon jelent meg, továbbra is az enduro volt számára a prioritás. Idén azonban mind a négy fordulón rajthoz áll, és úgy tűnik, az első bajnoki címet is bezsebelheti.

  Pesek Attila

  Cookie