×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Egy perces néma csenddel emlékeztek a parlamentben a járvány több mint 40 ezer halálos áldozatára

2021.10.20 - 11:23
Megosztás:
Egy perces néma csenddel emlékeztek a parlamentben a járvány több mint 40 ezer halálos áldozatára
Dacian Cioloş javaslatára egy perces néma csenddel emlékeztek a parlament szerdai ülésén a képviselők és szenátorok a koronavírus-járvány több mint 40 ezer romániai halálos áldozatára.

A szerdai együttes ülésén a képviselőház és a szenátus a kijelölt miniszterelnök által beterjesztett kormányprogramot és a miniszterek listáját vitatja meg. A kormány beiktatásához minősített többségre, azaz 234 szavazatra van szükség. Az ülés akkor határozatképes, ha a törvényhozók fele plusz egy személy jelen van. AGERPRES

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Gyakoribb a szorongás és a depresszió
Dr. Tallian Cristian pszichiáter arról nyilatkozott lapunknak, hogy a járványidőszakban megnőtt a szorongásos és a depressziós megbetegedések száma, ami nehezen kezelhető, hiszen a gyerekek szinte átörökölik a betegséghez vezető forrásokat a felnőttektől.
Cookie