×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
11 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Külföld

Egy szabadmászó kapaszkodott fel London legmagasabb épületére

2019.07.09 - 11:19
Megosztas :
 • Egy szabadmászó kapaszkodott fel London legmagasabb épületére

  A felvételek szerint mindenfajta biztonsági felszerelés nélkül kapaszkodott fel egy férfi hétfő hajnalban London legmagasabb épületére, a csupa üveg The Shard felhőkarcolóra.

  A rendőrséget helyi idő szerint reggel 5 óra 15 perckor hívták ki a brit főváros Southwark kerületében magasodó épülethez - írja a BBC hírportálja.

  A Twitterre nem sokkal később felkerült videofelvételen egy férfi látható, amint a 309 méter magas felhőkarcoló oldalán kapaszkodik, látszólag kötelek és tapadókorongok nélkül.

  A mutatvány után a férfi bemászott az épületbe, ahol a rendőrök beszéltek vele, de nem tartóztatták le.

  Az éles kontúrjai miatt The Shard (üvegszilánk) névre keresztelt épület üzemeltetőjének szóvivője elmondta, szerencsére senki nem sérült meg a veszélyes mutatvány során és együttműködnek a hatóságokkal az eset kivizsgálásában.

  A felhasználók a közösségi médiában adtak hangot véleményüknek a hajnali attrakcióval kapcsolatban. Sokakat megdöbbentet, hogy valakinek hétfő kora reggel van energiája megmászni egy felhőkarcolót.

  Az épület csúcsára két éve kapaszkodott fel a CassOnline nevű londoni mászó, aki YouTube-csatornáján közvetítette is a mutatványt.

  2013-ban a Greenpeace aktivistái az északi-sarkköri olajfúrás elleni tiltakozásul mászták meg a tornyot.

   

  Cookie