×
2020. 09 24.
Csütörtök
Gellért, Mercédesz
25 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.33 RON
Sport

Egyesélyes kézdivásárhelyi meccs

2019.12.13 - 13:27
Megosztás:
Egyesélyes kézdivásárhelyi meccs

Győzelemmel ponthátrányba kerül a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, és a meccshátrányban levő Szatmárnémeti VSK „egyeduralma” kezdetét veheti a Nemzeti Liga Nyugati csoportjában.

Csupán a táblázatban elfoglalt helyek, és a gyűjtött pontok sugallnak rangadót szombaton, Kézdivásárhelyen, ahol a női kosárlabdacsapat a Szatmárnémeti VSK csapatát fogadja. Papíron viszont borítékolható kell legyen a vendégsiker, már csak azért is, mert székely alakulat a szatmáriaktól szenvedte el a legnagyobb arányú vereséget ebben a szezonban: 70–39-re nyertek a piros-fehérek a Both Katalin Sportteremben.

A kézdivásárhelyi lányok többek között egyik meglepetésszerű győzelmüknek köszönhetik, hogy ott loholnak a táblázatban a VSK mögött: október közepén 60–54-es vereséget szenvedett Székelyföldön a Kolozsvári Universitatea. Emellett oda-visszavágón verte a marosvásárhelyieket és a nagyváradiakat, de vereséget szenvedtek a kolozsvári visszavágón (75–45), illetve odahaza Aradtól (77–55), ezek előtt pedig Szatmáron futott bele a méretes zakóba. Így ráadásul egy mérkőzéssel többet is játszott, mint a VSK, és ez a másik oka annak, hogy a szatmáriakkal egyenlő pontszáma van a táblázatban.

Úgy tűnik, hogy Mauro Procaccini is egyre jobban megismerkedik a lányokkal. Az aradi fiaskó után ugyanis zsinórban három győzelem következett, ráadásul ebből kettőt a nemzetközi porondon jegyezték a lányok: Belgiumban a Charlerois-t verték, idehaza pedig az addig veretlen Brnot. A nagyváradiak elleni 87–32-es siker várható volt, így a hazai bajnokságban is sikerült kicsit felejtetni a 6. fordulóbeli vereséget.

A VSK-ra ezután egy hét pihenő vár, a marosvásárhelyieket ugyanis december 21-én fogadják a Both-teremben. Ezután viszont a szezon első honi derbije következik, 23-án ugyanis a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC érkezik a Román Kupa negyeddöntőjének első meccsére.

A szombati KSE – VSK mérkőzés 18 órakor kezdődik a helyi sportteremben.

Pesek Attila

Cookie