×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Egyre kevesebb határátlépő kerül karanténba

2021.06.25 - 20:41
Megosztás:
Egyre kevesebb határátlépő kerül karanténba
Járványügyi szempontból egyre több ország minősül zöldnek, azaz biztonságosnak, s ennek okán bár folyamatosan nő a szatmári határátkelők forgalma, egyre kevesebb utazónak kell karanténba vonulnia.

Ismét frissítette az országos vészhelyzeti bizottság a járványügyi szempontból kockázatosnak minősülő országok listáját, amelyen egyre több a zöld, s egyre kevesebb a piros (23) és a sárga (14) állam — ennek következtében, bár messze nem panaszkodhatnak pangásra a Szatmár megyei határátkelőknél, folyamatosan csökken azon beutazók száma, akiknek karanténba kell vonulniuk: például az elmúlt 24 órában 3009 utazó lépett az ország és a megye területére, s közülük alig 9 személynek kellett karanténba vonulnia.

A közegészségügyi igazgatóság adatainak értelmében június 25-én a megyében 12 994 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván hivatalosan, ami azt jelenti, hogy az előző adatközlés óta egy új esetet regisztráltak, míg az újratesztelt páciensek közül továbbra sem lett senkinek ismét pozitív a teszteredménye. A gyógyultak száma 12 598, vagyis ismét egy páciensnek sikerült legyőznie a kórt, míg az elhunytak száma változatlanul 374 — az elmúlt 24 órában senki nem vesztette életét a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében.

Tovább csökkent az egészségügyi intézményekben kezelt koronavírusos páciensek száma: már csak két beteget ápolnak a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, és továbbra sem szorul senki intenzív terápiás kezelésre.

Házi vagy intézményes karanténban 376-an vannak (sárga és vörös zónás országokból hazaérkezettek), míg házi elszigeteltségben 12-en (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik). Az elvégzett tesztek száma 107 366, vagyis az előző adatközlés óta megint decens számú, 256 mintát elemeztek, s ezek 0,5%-a lett pozitív.

A közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint az elmúlt 24 órában 413-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát, s ezzel az ő számításaik szerint az oltáskampány keretében már 82 576 személyt immunizáltak (ha azonban összeadjuk az előző adatközlésben szereplő számot az azóta beoltottakéval, a végeredmény 84 192).

Szabó Kinga Mária

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie