×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Egyre többen kapják meg a koronavírus elleni oltást

2021.01.13 - 18:06
Megosztás:
Egyre többen kapják meg a koronavírus elleni oltást
Bár országos szinten már közlik, Szatmár megyében még nem jelentették külön az elvégzett gyorstesztek számát, viszont a PCR-tesztek nyomán is jóval több új esetet jeleztek, mint eddig.

Január 13-án Szatmár megye fertőzöttségi szintje továbbra is 1,4 ezreléken stagnált, és a közegészségügyi igazgatóság összesítése értelmében már 7507 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván hivatalosan, azaz 76 új esetet regisztráltak az előző napi összesítés óta, az újratesztelt páciensek közül pedig 27-nek lett ismét pozitív a koronavírustesztje.

Emelkedett ugyanakkor a betegséget sikeresen legyőzők száma is, elérve a 6826-ot, vagyis további 56 páciens gyógyult meg, sajnos azonban az elhunytak száma 125-re emelkedett: egy 82 éves női páciens vesztette életét a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében a Nagykárolyi Városi Kórház intenzív terápiás osztályán.

Házi elkülönítésben 503-an vannak, az elvégzett tesztek száma pedig 53 173, ami egyben azt is jelenti, hogy az előző jelentés óta 279 mintát elemeztek, és ezek elég nagy aránya, 37%-a lett pozitív. S bár az egészségügyi miniszter pár nappal korábbi bejelentése értelmében országos szinten a stratégiai kommunikációs csoport már külön közli az elvégzett gyorstesztek számát is, a Szatmár megyei közegészségügyi igazgatóság ezt még nem jelenti így.

Az elmúlt 24 óra leforgása alatt 180-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát, s ezzel az oltáskampány első szakaszában már 1539 egészségügyi szakembert oltottak be Szatmár megyében, s közülük továbbra is mindössze három esetében jelentkezett mellékhatás, helyi reakció formájában

Peténél az elmúlt 24 óra leforgása alatt 1353 utazó lépett az ország és a megye területére, közülük 124 személynek kellett házi elkülönítésbe vonulnia, a többiek, mivel valamennyien a zöldnek, azaz biztonságosnak minősített országokból/régiókból érkeztek, vagy felmutatták a negatív koronavírustesztet, s a kikérdezés és gyors vizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette őket az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet, korlátozások nélkül folytathatták útjukat; míg a csanálosi átkelőnél belépésre jelentkezők közül 28 személynek kellett karanténba vonulnia. 

Szabó Kinga Mária

 

Januárra nincs már oltási időpont
Szatmár megye négy oltási központja közül egyiknél sem lehet már regisztrálni és időpontot foglalni januárra; a már sikeresen regisztráltakat természetesen beoltják, a többieknek várniuk kell.
Az élsportolók is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát az oltáskampány második szakaszában
Az oltáskampány második szakaszában a nemzeti és olimpiai csapatok sportolói, valamint az egyénileg kvalifikált sportolók és ezek munkatársai is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát - közölte szerdán az ifjúsági és sportminisztérium.
3000 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 3000 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában több mint 32.000 teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Az elvégzett tesztek közül 26.768 RT-PCR, 6026 pedig antigén gyorsteszt.
Cookie