×
2021. 05 12.
Szerda
Pongrác
13 °C
Derült
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Elballagtak a 8.-os kalazancisok

2019.06.11 - 11:00
Megosztás:
Elballagtak a 8.-os kalazancisok

A cselekvésre ösztönző, az értékeket közvetítő oktatási intézményről szóltak a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum nyolcadikos osztályközösségének ballagási ünnepségén.

A felekezeti iskolában ez alkalommal 27 tanuló végzett. Pénteken szentmise keretében búcsúztak el — sokuk esetében ideiglenesen (hiszen a kilencedik osztályt is végezhetik ott) — az oktatási intézménytől. Nm. és ft. Schönberger Jenő megyéspüspök mutatta be a legszentebb áldozatot. Szentbeszédet a diákok lelki gondozója, ft. Simon Attila spirituális mondott. Kocsis Aliz igazgató beszédében kiemelte: „Ezek az évek, a hagyomány, az értékek, amelyekbe itt belenőhettetek, azok a gyökerek, amelyek biztosítják, hogy tovább növekedhessetek, fejlődjetek, és majd termést hozzatok. S hogyan járul hozzá ehhez az iskola? Azzal, amit adhat és ad is nektek: inspirál, tanulásra hív, cselekvésre késztet, tapasztalattá, tudássá, mintává tömörödő élményeket, értékeket közvetít, és közben elsődleges küldetéseként Istenhez vezet. Az itt szerzett élmények, a képviselt értékek segítenek hozzá benneteket, hogy ezután is, már nem gyermekként, hanem fiatalként megtaláljátok, úgymond rákapcsolódjatok azokra az erőforrásokra, amelyek mindannyiunkat táplálnak, amelyek létfontosságúak számunkra” — fogalmazott.

A továbbiakban Vinkler Valter osztályfőnök adta át a díjakat a tanulmányi eredményekért, illetőleg a különdíjakat az iskolai tevékenységekért. A rendezvény a Szent László Közösségi Házban folytatódott, a ballagók műsorán részt vettek a tanárok, szülők, testvérek és rokonok.

Cookie