×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
21 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Elballagtak a BBTE tanítóképzős hallgatói

2019.05.23 - 08:42
Megosztas :
 • Elballagtak a BBTE tanítóképzős hallgatói

  „A múlt közös, de az úton külön-külön indulunk tovább!” — hangzott el a filharmóniában tartott ballagáson. Tegnap elbúcsúztak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem pedagógia szakos hallgatói.

  „Egy olyan évfolyam hagyja el most az egyetem padjait, amelyre bátran bízhatjuk a jövő generációt” — fogalmazott Sárosi Melinda tanítónő, a harmadévesek mentora a tegnapi egyetemi ballagáson, a Dinu Lipatti Filharmónia színpadán. Az ünnepséget a tanítónő osztálya, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium másodikos diákjainak műsora nyitotta. A kisiskolások, akik jól ismerték a Babeş–Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozatának harmadéves, pedagógia szakos hallgatóit, egy kedves zenés műsorral nyitották a ballagási ünnepséget. A végzősök meghatódva, könnyes szemekkel figyelték a gyerkőcök produkcióját, amely szívükben megannyi emléket idézett, amiket a próbatanításokon velük közösen éltek át.

  A gyerekek műsora után az elsőévesek búcsúztak: két énekkel és kedves szavakkal köszöntek el a ballagóktól, elmondva nekik, hogy ők voltak a nagyok, akikre egész tanévben felnézhettek, akiktől most oly nehéz elbúcsúzni.

  A második évfolyam hallgatói sem hagyták búcsúszó nélkül a végzősöket, ők azokból a gyermeki mondatokból szemezgettek, amelyek akkor hangzottak el a kicsik szájából, amikor arról faggatták őket, miért is szeretik a kistancikat, kis óvónőket. Az őszinte gyermeki szavak sok igazságot hordoztak, amelyek útravalóul szolgáltak az énekek és jó tanácsok mellé, melyekkel a másodévesek köszöntek el a búcsúzó kollégáiktól.

  A ballagó évfolyam egy rövid fotó-összeállítás levetítésével kezdte a búcsúzást, majd szavakban is elköszöntek a tanárokból, mentoroktól, kollégáktól és egymástól. Arra a kérdésre, hogyan is teremtette Isten a pedagógust, megválaszolták a tanítói lét összes rejtélyét, azt, hogy szerintük miként tud türelmes, kreatív, szerető és kitartó lenni egy pedagógus minden helyzetben.

  Szabó-Thalmeiner Noémi évfolyamvezető, az egyetem kihelyezett karának oktatási igazgatója zárta a búcsúzók sorát. Elmondta, hogy 3 évvel ezelőtt 20-an kezdték az évfolyamot, de másodévre csak 16-an maradtak, akik ez alkalommal mindannyian ott álltak, készen a pedagógusi pályára. A kedves szavak, megidézett szép emlékek és bátorító gondolatok után az évfolyamvezető átadta a végzősöknek a diplomákat, majd minden hallgató fogadhatta a jelen lévő családtagok, hozzátartozók ölelését, gratulációját.

  Bajnai Botond

  Cookie