×
2020. 07 08.
Szerda
Ellák
11 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.30 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Elbúcsúzott 146 főgimnazista

2019.05.31 - 07:25
Megosztas :
 • Elbúcsúzott 146 főgimnazista

  Búcsút intettek a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium tizenkettedikesei. A hagyományokhoz híven az iskolaépület udvarán rendezték meg a nagy múltú tanintézmény ballagási ünnepségét tegnap délután, közel százötven diák ballagott.

  Az utolsó osztályfőnöki órák után és a kivonulási ünnepség előtt először a tanári szobában vonultak végig énekelve a végzősök: Cziprok András XII. A matematika-informatika, intenzív angol osztálya, Ványi Emese XII. B matematika, intenzív informatika osztálya, Szilágyi-Czumbil Judit XII. C természettudományok, intenzív angol osztálya, Átyim Erzsébet XII. D természettudományok, intenzív angol osztálya, Nagy Tünde Mária XII. E két tannyelvű társadalomtudományok szakos osztálya, valamint Fórizs Enikő és Nevezi-Dobosi Csilla XII. F társadalomtudományok szakos osztálya.

  A tanári szobában a végzősök nevében Tasnádi Tímea XII. E osztályos diák mondott köszönetet az iskola tanári közösségének, Urbán Fanni XII. A osztályos tanuló pedig verset mondott.

  Az udvaron folytatódó ballagáson elsőként Pataki Enikő, a tanintézmény vezetője szólt a „lázadó ifjúsághoz”, kiemelve: csak rajtuk múlik, hogy útjuk során lázadásaik értelmet nyernek-e, vagy értelmetlen szélmalomharcba fulladnak. „A válasz bennetek rejlik, és én nagyon bízom abban, hogy megvalósítjátok a magatok elé kitűzött célokat, hogy lesznek új és új feladatok, felfedezitek a rátok váró kihívások szépségét, és lesz erőtök, lesznek eszközeitek teljessé tenni életeteket. Erőt adhat hozzá mindaz, amit innen magatokkal visztek: a gyermekévek emléke, az otthonotok, az iskolánk, szülőföldetek óvó, megtartó szeretete, mindaz, amely ma elenged benneteket, de amihez ezer szállal kötődtök, és amely mindig visszavár” — mondta az igazgatónő.

  Az igazgatónő biztatása után Kereskényi Gábor, megyeszékhelyünk polgármestere üdvözölte a maga és Pataki Csaba megyei tanácselnök nevében a végzősöket, valamint Călin Durla főtanfelügyelő, Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelő és Nagy Szabolcs, a szülői bizottság elnöke is köszöntötte a ballagó diákokat, hasznos jótanácsokat és biztató gondolatokat helyezve a maturandusok tarisznyájába.

  A köszöntőket követően a maturandusok nevében a XII. E osztály diákja, Tivadar Zita búcsúzott az alma matertől, tanároktól és diáktársaktól, a tizenegyedik osztályosok részéről pedig a XI. E osztályos Besenyődi Judit szólt. Természetesen nem maradt el a kulcsátadás ünnepélyes mozzanata sem: a 2018/19-es évfolyam egy éve vette át és őrizte az iskola szimbolikus kulcsát, amelyet most továbbadott az utána következő generációnak. A díjkiosztás előtt a diáktársak zenés, irodalmi műsorral köszöntek el, Kegyes Dávid, a XII. C tanulója verset mondott, Sárándi Annamária tanárnő szintén verssel búcsúzott, de az iskola kórusa is köszöntötte a ballagókat.

  Az idei, 2018/2019-es tanév évfolyamelsője Kegyes Dávid lett, aki tízes átlaggal és kiemelkedő versenyeredményekkel zárta a középiskolai éveket. Az utóbbi években kialakult hagyomány szerint a ballagási ünnepségen kerítettek sort egy rendkívüli tanári kitüntetés, a Kölcsey Nagydíj átnyújtására: az idei évben Gál Éva tanárnő vehette át ezt, aki egyike azoknak az embereknek, akik ennek az iskolának az alappilléreit képezik. Az ünnepségen ezt követően számtalan jutalom gazdára talált, az elmúlt években elért kitűnő eredményei miatt nagyon sok végzős méltán megérdemelte a jutalmat.

   

  Bumbuluţ Krisztina

   

  Cookie