×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
15 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Elektronikus beutazási kérelem

2020.05.14 - 12:23
Megosztás :
 • Elektronikus beutazási kérelem
  Szerdától csak elektronikusan és kizárólag magyarul kérvényezhető a beutazási kérelem Magyarországra — a határon átingázó dolgozókat nem érinti.

  Május 13-tól csak elektronikusan és (meglepő módon) kizárólag magyar nyelven nyújthatják be a személyforgalmi beutazási korlátozások alóli felmentésről szóló méltányossági kérelmüket azok, akik Magyarország területére szeretnének belépni.

  A rendőrség honlapjáról (police.hu/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes) elérhető űrlapon indokolni kell a méltányosság okát is — a különös méltánylást érdemlő esetek közé tartozik a magyarországi hatósági eljáráson való részvétel, egészségügyi ellátás igénybevétele beutalóval, vizsgakötelezettség, munkavégzés, közeli hozzátartozó temetése, de méltányolandó beutazási indoknak számít az is, ha a kérelmező a magyarországi fuvarozási feladat kiindulási pontjára szeretne eljutni. Az egy háztartásban élőknek elég egy dokumentumot kitölteniük, abban indokolni kell a méltányossági kérelmet, lehetőség szerint okirattal is igazolva, s amennyiben valaki meghatalmazottként jár el, csatolnia kell a meghatalmazást is. A kérelmezőknek számítaniuk kell arra is, hogy az elbírálás nem egyik napról a másikra történik, de arra is, hogy az igénylések nagy száma miatt technikai hibák léphetnek fel, és néha talán nem működik majd a méltányossági kérelmeket fogadó elektronikus rendszer (tegnap hosszú órákon keresztül szünetelt a kérelemfogadás).

  A román-magyar határon átingázók számára továbbra is változatlan feltételekkel történik az átkelés, amennyiben lakhelyük és munkahelyük az országhatártól számított 30 km-es távolságra van.

   

  Cookie