×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Életműdíjat kapott Muzsnay Árpád

2021.04.12 - 07:15
Megosztás:
Életműdíjat kapott Muzsnay Árpád
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Muzsnay Árpád művelődésszervező, tanár, újságíró, az EMKE volt elnökségi tagja, jelenlegi főtanácsosa részére közművelődési tevékenységéért, a Dsida-, Páskándi- és Jakabffy-kutatások ösztönzésében végzett munkájáért, valamint Kölcsey Ferenc emlékezetének ápolásáért adományozott életműdíjat.

Muzsnay Árpád a díj átvétele után megköszönte a megtisztelő elismerést, az elsősorban szakmainak tekinthető díjat, amivel eddigi tevékenységének egészét az EMKE-díjak kuratóriuma értékeli. Tanárként, újságíróként és művelődésszervezőként cselekedeteit mindenkor annak a magyar művelődési életnek az éltetése, népszerűsítése határozta meg, mellyel szűkebb pátriája, szülőföldje, a Kárpát-medence Partiumnak nevezett része az összmagyar kultúrát meghatározóan gazdagította. Elmondta, hogy jó helyen, jókor született, csak hálával tud szólni szüleiről, nevelőiről, egykori és mai munkatársairól, akik szemléletét és tetteit meghatározták, valóra váltásukat támogatták. Örül, és bizonyos fokig büszke arra, hogy dolgozhatott, tehette a kötelességét. Az átvett díj megnevezése ellenére alig több mint két hónappal nyolcvanadik életéve betöltése előtt nem tekinti lezártnak, befejezettnek a munkát. Várja, és reméli teljesülni fog, hogy mielőbb folytatni és gazdagítani tudja, ami élete cselekedeteit, céljait meghatározta. Úgy érzi, sok még a teendő. A helynek — ahol áll — a szellemében szólva az „aratni való sok”.

„A csillagok állása kedvező volt arra”
„Az Ezüst Tulipán az egyik legkedvesebb díj, amit kaptunk. Büszke vagyok rá, és jólesik, hogy itthon is elismerik, értékelik a munkánkat — ugyanis ez nem az én egyedüli sikerem, hanem mindazoké, akik léptek és lépnek érte” — Szejke Judit, a Borókagyökér Egyesület vezetője.
„Nem tekintem lezártnak a munkát”
Az EMKE életműdíjjal tüntette ki Muzsnay Árpád művelődésszervezőt közművelődési tevékenységéért, a Dsida-, Páskandi- és Jakabffy-kutatások ösztönzésében végzett munkájáért, valamint Kölcsey Ferenc emlékezetének ápolásáért. Az alábbiakban vele beszélgettünk.
Az olvasás megszerettetése a fő célja
A diákok olvasásra nevelése végigkíséri Török Enikő Andrea tanítónő pedagógusi pályafutását. A Móra Ferenc Kiadó nemzetközi pedagóguspályázatán is indult, II. díjat kapott.
Cookie