×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
13 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.30 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Elismerését fejezte ki az államfő és a miniszterelnök a repülésben dolgozóknak a román légierő napja alkalmából

2019.07.21 - 10:41
Megosztas :
 • Elismerését fejezte ki az államfő és a miniszterelnök a repülésben dolgozóknak a román légierő napja alkalmából

  Elismerését fejezte ki Klaus Iohannis államfő és Viorica Dăncilă miniszterelnök a katonai és polgári repülésben dolgozóknak a román repülősök és a légierő napja alkalmából.

   

  Üzenetében az elnök hangsúlyozza, ezen a napon fejet hajt az ország a pilóták bátorsága és odaadása előtt, elismerését és csodálatát fejezi ki a román légierő keretében dolgozó szakembereknek, akik védik a román légtér szuverenitását, együttműködnek a szövetséges országokkal a különféle békefenntartó missziókban, részt vesznek a természeti katasztrófák okozta károk elhárításában, közbelépnek különféle sürgősségi helyzetekben.

   

  Iohannis rámutat, az ország védelmi képességének erősítése érdekében, a NATO-döntéseknek megfelelően, folytatni kell a román légierő korszerűsítését. Ennek kapcsán üdvözölte a román légteret védő F-16-os vadászgépek szolgálatba állítását, ami - emeli ki - annak az elnöki mandátuma elején kezdeményezett politikai megállapodásnak a konkrét eredménye, miszerint az ország védelmi célokra fordítja bruttó hazai termékének 2 százalékát.

   

  Méltatja az államfő a polgári és a civil repülés szakembereinek feddhetetlenségét, odaadását és kitartását, egészséget és sikert kívánva nekik a továbbiakban.

   

  Viorica Dăncilă miniszterelnök üzenetében kiemeli, Traian Vuia, Aurel Vlaicu és Henri Coandă révén Románia beírta nevét a nemzetközi repüléstörténetbe, és erre méltán lehet büszke az ország.

   

  "A katonai repülés védi az életünket, a polgári repülés fokozza a jólétünket, lehetővé teszi, hogy valósággá váljon sok ember azon álma, hogy körbeutazza a világot, megértse a különféle életstílusokat, kultúrákat" - hangsúlyozza a kormányfő, jókívánságait küldve a polgári és a katonai repülésben dolgozó szakembereknek.

  Cookie