×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
27 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Elkelt a régi hivatal épülete

2020.02.12 - 10:28
Megosztas :
 • Elkelt a régi hivatal épülete

  Nem hivatalos információk szerint még tavaly decemberben új tulajdonoshoz került Nagykároly egyik emblematikus épülete, az építését követően takarékbankként, majd később Nagykároly polgármesteri hivatalaként működő ingatlan.

  A város központjában található, 1909-ben épült, kétszintes, 65 helyiséget, két belső udvart és alagsort magában foglaló, 1944 négyzetméteres műemléképület eladási áráról nincsenek pontos információk. Annyit tudni, hogy a korábban bizonyos román nyelvű hírportálok szerint közölt 2 millió eurós ingatlanbecslési ár alaptalannak bizonyult. Az ingatlan eladói határozottan cáfolták ezt az összeget; mint mondták, ilyen magas összegről soha nem volt szó. A legmagasabb becslés szerint is „mindössze” 830 000 euróra értékelték az épületet az ingatlanbecsléssel foglalkozó szakemberek. Hogy pontosan mennyiért is kelt el az épület, arról nincsenek hitelt érdemlő információk.

  Az előzetes hírek szerint az ingatlan — hasonlóan a szatmárnémeti Pannónia Szállóhoz — a magyar államhoz tartozó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában álló Manevi Zrt. tulajdonába került.

  A beruházás részleteivel kapcsolatban levélben kerestük a Manevi Zrt. képviselőjét, azonban megkeresésünkre még nem érkezett válasz, így azzal kapcsolatban, hogy milyen funkcióval látnák el a műemléképületet, tervezik-e annak felújítását vagy esetlegesen állagmegőrzési munkálatok elvégzését, nem állnak rendelkezésünkre információk.

  Az épület a 2000-es években került vissza eredeti tulajdonosának örököseihez. A visszaszolgáltatást követően még további négy évig működött itt a nagykárolyi önkormányzat, ezt követően, 2014-től üresen állt az ingatlan.

  Cookie