×
2021. 01 17.
Vasárnap
Antal, Antónia
-8 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.35 RON
Nagykároly

Elkezdődött a főút felújítása Nagykárolyban

2020.03.24 - 08:36
Megosztás:
Elkezdődött a főút felújítása Nagykárolyban

A kedvezőnek nem mondható időjárás és a koronavírus-fertőzés fenyegetése ellenére hétfőn délelőtt hivatalosan is elkezdődött a Nagykárolyt kettészelő 19-es számú főút felújítási munkálata — tájékoztatott Kovács Jenő polgármester.

A munkálatra kiírt liciten a kivitelezési jogot elnyert konzorcium képviselői a helyszínre is kilátogattak, és az út lezárását követően két részen kezdődött el a kivitelezés: a csapat egyik része a járdák helyreállításán dolgozik, míg egy másik egység a főút burkolatának teljes rehabilitációján.

„Az egész várost átszeli ez az út, mely a helyi forgalom szempontjából is kiemeltnek számít. A főút hétfőn elkezdődött megújulása egy átfogó, több szakaszból álló munkálatsorozatot foglal magában. Első lépésben a Mihai Viteazul utcának az Ágoston utcától egészen a Lidl bevásárlóközpontig tartó részén dolgoznak a kivitelezéssel megbízott cég munkatársai. Az említett útszakaszon a Szatmárnémetitől a városközpont felé haladó út jobb oldalán dolgoznak majd a kivitelezők. Annak érdekében, hogy semmi ne akadályozza a munkavégzést, ezen a szakaszon betiltjuk a parkolást az út mentén.

Igyekszünk kihasználni, hogy csökkent az autós forgalom a városban. Mindaddig folytatódik a munkálat, amíg felsőbb szinten olyan rendelkezés nem születik, hogy le kell állítani azt. A kivitelező szerint idén befejezik a főút felújítását, egészen a projektbe foglalt Mioriţei utcai kereszteződésig. Nagyon remélem, hogy a mostani kiszámíthatatlan helyzet nem lesz negatív hatással erre a beruházásunkra” — mondta Kovács Jenő polgármester.

Mint ismeretes, a nagykárolyi főút felújítása a Mobilitás 1 — azaz A károsanyag-kibocsátás visszaszorítása Nagykároly municípiumban a Tartós Mobilitási Terv feltételeinek alkalmazása révén elnevezésű — projekt keretében történik.

A Mobilitás 1 elnevezésű projekt a főút és egyéb fontos nagykárolyi utcák megújulásán kívül közszállítási vállalat létrehozását is célozza. A projekt hét elektromos busz vásárlására éppúgy vonatkozik, mint a buszjáratok útvonalának a kialakítására. Ezek mellett a városközpont kerékpárútjának kialakítása is szerepel a projektben. A Mobilitás 1 projektet a Regionális Operatív Program 2014–2020-as kiírására készítették, összértéke 45,25 millió lej.

Cookie