×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
16 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Elkezdődött az Utcazene Fesztivál

2019.07.12 - 19:58
Megosztás:
 • Elkezdődött az Utcazene Fesztivál

  Péntek délután kezdődött és vasárnap éjszakáig tart a szatmárnémeti Utcazene Fesztivál, a rendezvény, amelyik miatt egyetlen utcát sem kellett lezárni a központban, mégis tele van vele a város.

  Minden különösebb cécó nélkül péntek délután hatkor hét színpadon egy időben egyszer csak felcsendült a zene, és ezzel elkezdődött az Utcazene Fesztivál Szatmárnémetiben. Vasárnap éjszakáig tartanak a fesztivál köztéri eseményei, az új főtér és a Szamos-ártér között mindenütt színpadok állnak a városban. Hét ország hetven zenésze, artistája és komikusa várja a városközpontba a szórakozni vágyókat, a rendezvényhelyszínek mentén különleges ételeket, italokat és édességeket árusító sátrak, szekerek, buszok, utánfutók, lakókocsik és motorbiciklik mellett várják az árusok és a kifőzdések a vendégeket.

  Tavaly a Coposu sétány elejére és a rendezvénygödörben lévő színpadra szervezett tánc-, artista- és komikus előadásoknak volt a legnagyobb sikerük, úgyhogy ezekből idén már több lesz, mint tavaly. A szervezők jól ráéreztek arra, mi és hol vonzotta leginkább a közönséget, úgyhogy megint az Utcazene Fesztivál legfrekventáltabbnak számító, Coposu sétány eleji részén kezdődött a program utcai komikummal. Ennek a színpadnak a nézőtere telt is meg a leghamarabb, a TransPink színpadon profin bohóckodó francia Megahertz duó tagjai előtt már hatkor sem volt üres szék.

  Vegyes utcai művészet

  Egy elfelejtett tárlatmegnyitó miatt a művészeti múzeumi színpadnál Karak bakelites műsora pár órát késett, de 18 óra után már ő is zenélt, a Coposu sétányi rendezvénygödörben egy ausztrál muzsikus nyitotta a napot, a RedHat Yard színpadán egy brazil gitáros játszott, főleg bluest. Az új főtéri színpad megint az egyéb utcai művészeteké volt, Naniski és Figaro pantomimezett meg artistáskodott. Mindenütt szépen, a rendezvény arculatának megfelelően díszített színpadok, fa és műanyag raklapokból készült székek és asztalok, autógumiból eszkábált ülőalkalmatosságok várták a nézőket.

  Szombat este érdemes lesz a Kelet Brass Bandet megnézni a gödörnél felállított Compas színpadon, mert tavaly nagy bulit nyomtak, de ajánlják még a szervezők az este tíz órától kezdődő Suncity Brass-koncertet ugyanezen a helyszínen. Szombat este fél tizenegykor a Coposu sétány elején lévő színpadon szatmári fellépő kezd, a Szamos-parti színpadon este tizenegytől egy másik szatmári együttes fog muzsikálni. Vasárnap, ugyanúgy mint pénteken, délután hattól kezdődnek a koncertek, és éjféltől lesz az utolsó.

  Princz Csaba

  Cookie